Ultimele noutati

Ioan Peteleu dă din casă: “vom stabili termenele pentru identificarea candidatului la Primăria Bistrița!” Consilierul explică de ce PNL a votat împrumutul de 40 de MILIOANE de lei și în ce condiții ar vota alt credit pentru Bistrița!

Ioan Peteleu a fost invitat la Radio Someș, unde a vorbit despre planurile interne ale PNL în perspectiva alegerilor din 2020! Peteleu a explicat că se va opune unui împrumut pentru Aqualand și a criticat actuala administrație pentru modul în care gestionează banul-public și investește în obiective nefezabile, în timp ce orașul are o rețea de 150 de străzi de pământ!

În ce privește drumurile, consilierul local a declarat că NU s-ar opune unui împrumut pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.
Reamintim că PSD-iștii din municipiu și-au dat acordul de principiu pentru un împrumut în vederea modernizării unor drumuri, plus realizarea Aquapark-ului!

 

De ce au votat PNL-iștii creditul de 40 de MILIOANE de lei! Peteleu explică! 

Peteleu a explicat de ce PNL a susținut primul împrumut de 40 de milioane de lei, bani din care s-au realizat câteva obiective, (Podul Berăriei, Parcul Industrial Bistrița Sud și pârtia de schi) toate 3 nefuncționale la ora aceasta!

 

s12

 

 

 

 

 

 

f555

 

 

 

 

 

 

 

 

” Creditul a fost votat de PNL dintr-un singur motiv: pentru că a fost scos la pachet cu Parcul Industrial . NU ne puteam opune unei investiții cum a fost Parcul Industrial pentru că domnul primar NU a acceptat să scoată sau să facă propunerile separat. Ca urmare am votat acel credit, dar ne-am opus pârtiei de schi pe celelalte proiecte, pe studiul de fezabilitate… Am propus să se supună la vot fiecare investiție pentru care s-a accesat acel credit. NU s-a dorit, s-a supus la vot la pachet… ! “ – a declarat Peteleu.

Ioan Peteleu a fost viceprimar în cel de-al II-lea mandat a lui Ovidiu Crețu iar acum este unul din cei mai vehemenți opozanți ai PSD-ului.

Din postura de vicepreședinte al Biroului Municipal PNL, Peteleu a declarat că în perioada următoare, structura de partid va identifica profilul de viitor-primar!

Peteleu: – Organizația Municipală a trecut prin niște faze, au fost alegeri avem un președinte, un Birou legitim, se lucrează intens la o strategie privind perioada următoare, deci pregătirea pentru alegerile din 2020…

Reporter: – Strategiile astea sunt de… câte mandate are Crețu? 3 mandate?

Peteleu: – Până acum nu au fost strategii, vă rog să mă credeți. Când vii cu o nouă echipă trebuie să îți impui propria strategie pentru că pentru asta răspunzi în fața membrilor și a oamenilor. Da, chiar săptămâna asta am avut ședință de Birou Municipal, la care am discutat foarte clar… acuma este și o perioadă mai relaxată de concedii, dar începând cu luna asta, practic la următoare ședință de birou vom stabili termenele pentru identificarea candidatului la Primăria Bistrița.

Reporter: Pe ce criterii se va face..? Va fi o femeie, un domn cu chelie, cu mustață…

Peteleu: – Se vor stabili toate aceste aspecte… NU vi le pot spune în momentul de față.

Reporter: – Măcar criteriile, pe notorietate, sau veniți iarăși cu un actor?

Peteleu: – Ăăăăă…

Reporter: – Vedeți ce spuneți că vă dau afară din partid… (râsete)!

Peteleu: – Sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul, NU cred că în momentul de față trebuie să vorbim de notorietate, pentru că este timp suficient ca aceasta să poată fi construită, bineînțeles contează de la ce nivel pleci: dacă omul are deja notorietate, e mai simplu. Dacă NU, ea trebuie construită! Iar chestia cu domnul profesor Titieni, după părerea mea a fost vădit lovită din toate părțile, din punctul meu de vedere era un candidat foarte bun!

– Aducea mai mult de 4.000 de voturi, cât a adus Dolha?

Peteleu: – Da, categoric!

Reporter: – Ieșea de primar?

Peteleu:  – Dacă NU joci, NU câștigi. Este un concurs, o luptă…

Reporter:- Știți cum… Pe stânga se lucrează, pe dreapta eo relaxare dar pe stânga se lucrează au sistem, supra-sistem, structuri, dacă mai pleacă un tânăr și preia municipiul la PSD, mă refer la Adrian Solcan…

Peteleu: – Fiecare după caracterul lui!

Reporter: – Fiecare vrea sondajul lui: cât sunt de frumoasă, dragă oglinjoară…

Peteleu:  – NU s-a discutat de sondaje!

Reporter: – cât sunt de frumos… 

Peteleu: – NU s-a discutat despre sondaje pentru că mi-e teamă că sunt cheltuieli făcute fără justificare…

Reporter: … – tare mă tem că vă întoarceți în trecut și dacă NU se va întâmpla o coalizare în jurul unui singur candidat, din exterior așa se vede,  va fi greu în campania electorală…

La alegerile din 2016, Ovidiu Crețu a obținut cel de-al III-lea mandat de primar, cu 12.825 de voturi, în timp ce Stelian Dolha, candidatul PNL a luat 4.893 de voturi!

Cosmin Botezat

 

 

                 

Citiți și: 


ccretzu

Radu Moldovan și-a arătat MUȘCHII: PSD-iștii din sală au votat la comandă o propunere fictivă de accesare a unui împrumut pentru modernizarea străzilor din municipiu, la pachet cu bani din bancă pentru Aqualand! Ovidiu Crețu s-a ofticat și i-a tras-o în DIRECT: “Așa a făcut Vasile Moldovan în anul în care a pierdut alegerile!”

                                                                                                                                                                                                     
Caricatură

Ziar de Bistrita