PNL-iștii din Sîngeorz îi cer lui Traian Ogâgău să NU-i protejeze pe cei care-au tăiat ILEGAL pe Cormaia – Anieș! Cine-s cei care-au semnat scrisoarea deschisă anti-primar!

 -  -  1750


Aripa PNL anti-Ogâgău a transmis o scrisoare deschisă, adresată primarului Traian Ogâgău, prin care-i solicită să NU mușamalizeze tăierile ilegale de pe raza Ocolului Silvic Cormaia – Anieș! 

“Domnule primar Traian Ogâgău, încetați orice formă de instigare la încălcarea dispozițiilor legale care afectează activitatea Ocolului Silvic Sângeorz-Băi!

Inițiatorii înfințării comisiei speciale în cadrul Ocolului Silvic Sângeorz-Băi, în calitate de consilieri locali în cadrul Consiliului Local al Orașului Sîngeorz- Băi, vis a vis de ultimele informații postate de domnul primar Traian Ogâgău cu privire la situația Ocolului Silvic Cormaia- Anieș RA, venim cu următoarele precizări:

Imediat după apariția în presă a unor date referitoare la Ocolul Silvic Cormaia- Anieș, o parte dintre consilieri am convocat în data de 17 octombrie anul curent, ședința extraordinară în care am adoptat proiectul de hotărâre privind înființarea unei comisii speciale care să analizeze activitatea administratorilor desemnați în Consiliul de Administrație al OS Cormaia-Anieș. În acest context, am aflat despre existența unor hotărâri adoptate de consiliul de administrație, care încalcă dispozițiile Codului Silvic, Actul constitutiv, Statutul și Regulamentul de organizare și funcționare al Ocolului Silvic.

Toate aceste hotărâri au fost adoptate la solicitarea domnului primar Traian Ogâgău și la insistențele domniei sale. Intervin aici mai multe întrebări: Care a fost scopul instigării Consiliului de Administrație la adoptarea hotărârilor de încetare a raporturilor de muncă a șefului de ocol și de numire a altui șef de ocol, cu încălcarea dispozițiilor legale?! Care a fost motivul pentru care aceste schimbări nu au fost discutate la nivelul Consiliului local, singura autoritate competentă să numească sau să elibereze din funcție un șef de ocol?!

Există un singur răspuns: Consiliul de Adminitrație a urmărit ocrotirea interesului primarului Traian Ogâgău de a bloca activitatea de investigare ce se desfașoară de către organele competente la nivelul Ocolului Silvic, de a bloca activitatea comisiei speciale înființate de Consiliul local și de a asigura protectie persoanelor cu adevărat vinovate de tăierea ilegală a arborilor.

Nu credem, de altfel, că domnul primar Traian Ogâgău nu cunoaște dispozițiile din legea specială a căror nesocotire atrage retragerea autorizației de funcționare a Ocolului Silvic. Probabil că asta se dorește.

Este extrem de interesant să numești în funcție o persoană care avea deja calitatea de administrator al Ocolului Silvic și despre care nu se cunoaște mare lucru, dacă și în ce mod și-a îndeplinit propriile atribuții. Poate domnul primar cunoaște mai bine persoana respectivă și știe, la fel de bine, că astfel adevărul despre tăierile de arbori poate fi ascuns sau trunchiat.

 

Cerem public domnului primar Traian Ogâgău să înceteze orice formă de instigare la încălcarea dispozițiilor legale care afecteaza activitatea Ocolului Silvic, sa înceteze orice demers de natură a împiedeca aflarea adevărului despre tăierile masive de arbori și a identifica făptuitorii și complicii acestora.”

Cu respect pentru orașul Sângeorz-Băi,

Cătălin Sfrengeu

Cristi Pop

Ioan Hîruța

Marius Voicu

Virgil Dumitru

Ioan Niculai

Ionel Ureche

Vasile Nistor.

Mesajul lui Traian Ogâgău:

0 notes
875 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *