PNL, USR PLUS şi UDMR au finalizat negocierile pentru constituirea Guvernului. Ce decizii s-au luat

 -  -  2954


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat vineri seară că PNL, USR PLUS şi UDMR au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește structura noului Guvern, dar și în ceea ce privește funcţiile de conducere din Parlament.

Astăzi, cele trei formaţiuni politice care au exprimat această voinţă au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi, de asemenea, poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidatul la funcţia de prim-ministru susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei Deputaţilor unui candidat din partea PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa citată a adăugat că viitorul Guvern va avea doi vicepremieri şi 18 ministere. În urma negocierilor s-a stabilit că 9 ministere vor fi conduse de reprezentanţi ai PNL (ministerele Apărării, de Externe, Finanţelor, de Interne, Educaţiei, Energiei, Agriculturii, Culturii şi Muncii), 6 de reprezentanţi ai USR PLUS (Justiţiei, Transporturilor, Sănătăţii, Fondurilor Europene, Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului) şi 3 de reprezentanţi ai UDMR (ministerele Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Tineretului şi Sportului).

La rândul său, Florin Cîțu a precizat că se va implica direct în zilele următoare pentru a finaliza programul de guvernare. ”Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede învestit în zilele următoare, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul sănătăţii, dar şi în domeniul economiei”, a afirmat Cîţu.

2 notes
79 views
bookmark icon

One thought on “PNL, USR PLUS şi UDMR au finalizat negocierile pentru constituirea Guvernului. Ce decizii s-au luat

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *