Ultimele noutati

Pun Bistrița la CALE! Partidul Național Liberal, întâlnire politică la o pensiune din Jelna! Au șanse să-i bată pe PSD-iști?

La Pensiunea “Laleaua Pestriță” din Jelna, Biroul Politic Municipal al Partidului Național Liberal, a organizat un program de formare și pregătire, intitulat “Prin NOI înșine”.

La întâlnirea de vară au participat consilieri județeni și consilieri locali ai PNL, simpatizanți și membrii de partid. Președintele pe municipiu, Sorin Hangan a fost organizatorul acestui eveniment de “Comunicare și politici esențiale”. Scopul: construirea și aprofundarea de relații, în echipă, în dezvoltarea de noi țeluri și planuri de bătaie care să conducă la rezultate pozitive.

 

 

a1a3

 

 

 

 

 

 

 

a2

a66

 

 

 

 

 

 

 

Nadia Șandor Rață, prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare al PNL Mureș a ținut o prezentare în care a vorbit despre importanța comunicării în viața politică. Au vorbit de asemenea Sorin Hangan președinte PNL pe municipiu, dar și Ioan Turc președinte PNL pe județ.

Prima bătălie electorală: alegerile europarlamentare din 2019!

Primul test pentru PNL îl reprezintă alegerile europarlamentare din 2019. Practic, ar mai fi doi ani de construit echipe și structuri pentru alegerile europarlamentare, în care PNL-ul intră cu 2 președinți noi: Ioan Turc (președinte la județ) și Sorin Hangan (președinte PNL pe municipiu).

 

Primăria Bistrița, o redută greu de câștigat!

Fotoliul de primar este râvnit de liberali care au fost învinși de Ovidiu Crețu, primarul aflat la al III-lea mandat! În plan local, PNL-iștii fac opoziție cu 5 consilieri locali și duc lupte de uzură la fiecare ședință ordinară, deși opoziție NU există, deoarece grupul PSD deține 11 mandate și au majoritate confortabilă!

 

cretu bistrita cretubn

 

 

 

 

 

 

 

b55

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toate astea, se intensifică lupta internă din interiorul PSD între gruparea susținută de Radu Moldovan, cu Cristi Niculae vârf de lance și gruparea pro-Crețu. Acest lucru conferă un oarecare avantaj opoziției, cu toate că deocamdată NU a identificat un potențial candidat de primar. Oricum, alegerile din primul tur avantajează clar primarul în funcție și implicit partidul din care face parte!

Consiliul Județean e roșu-PSD până-n măduvă! Nimic NOU la orizont!

Radu Moldovan NU are probleme la nivelul Consiliului Județean și controlează lejer ședințele ordinare. Deține 19 consilieri județeni, iar opoziția însumează doar 9 mandate. Președintele CJ a investit masiv în imagine și are un grad ridicat de notorietate. Este pe val și are obiective pe care le va inaugura în preajma campaniei electorale (Poarta Transilvaniei, foarte-probabil castelul de la Posmuș, plus alte obiective prin PNDL pe care și le asumă-direct).

 

c5-4001r0-Copy-552x400

 

 

 

 

 

 

 

Din partea opoziției, deocamdată NU se întrevede un potențial contra-candidat pentru scaunul de președinte al Consiliului Județean, mai ales într-o eventuală candidatură uninominală, unde președintele CJ ar fi ales separat de lista de partid, lucru care l-ar avantaja direct prin prisma notorietății, cel puțin!

 

Cu o majoritate covârșitoare a PSD-ului, opoziția este inexistentă  atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul Consiliului Local. Singurele pârghii ale PNL în lupta cu PSD-ul aflat la putere ar fi modul în care speculează gafele administrative ale celor doi lideri: Crețu și Radu Moldovan!

 
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita