Cum răspunde Pavelescu la întrebarea: “ce credeți că ar spune cei bătuți de mineri sau Ion Rațiu, cel care a dat acea frumoasă definiție a democrației… văzându-vă la masă cu cei care sunt continuatorii PDSR-ului?”

 -  -  111795 

Aurelian Pavelescu (președintele PNȚCD)  a venit la Bistrița într-o vizită fulger și a anunțat susținerea deplină pentru PSD, în alegerile europarlamentare. PNȚCD a negociat un loc eligibil pe lista PSD și astfel Chris Terheș a prins locul 4 pe listă.

Aurelian Pavelescu a vorbit despre statul paralel condus de Iohannis, președintele care servește interese străine, în opinia lui.

Pavelescu a vorbit despre Partidul Național Liberal, pe care îi consideră trădători și a amintit despre salvarea PNL-ului în Guvernul CDR. În opinia lui Pavelescu, acela a fost momentul-cheie pentru PNL, care se afla la 1%…. “Pe cine nu lași să moară NU te lasă să trăiești” – a declarat Pavelescu, referindu-se la PNL.

 

Reporter: ce credeți că ar zice cei bătuți de mineri sau Ion Rațiu cel care a dat acea frumoasă definiție a democrației.. văzându-vă la masă cu cei care sunt continuatorii PDSR-ului?

 

Aurelian Pavelescu: – Eu vă răspund la această întrebare.. dar ca să răspunzi la întrebări corecte, trebuie ca și întrebările să fie corecte că așa putem vorbi de Vlad Țepeș și Burebista… răspunsul eu este următorul: partidele politice fac politică pentru cei vii, cei de azi și cei de mâine…. partidele nu scriu cărți de istorie… alții se ocupă cu cărțile de istorie. Partidele primesc voturile oamenilor pentru nevoile lor… de azi și de mâine. Noi asta trebuie să facem!

Despre Ion Rațiu!

Aurelian Pavelescu: – Ce ar fi spus Ioan Rațiu? Ar fi făcut exact ce am făcut eu și Corneliu Coposu ar fi făcut EXACT ce am făcut eu! Sigur, ce s-a întâmplat în 1991 a fost susținut de Corneliu Coposu care a condus partidul și de toată conducerea partidului.

PNȚCD-ul este un partid în cartea de istorie, care înainte de a fi o structură este un set de principii. Aceste principii sunt 4, care au fost enunțate de Iuliu Maniu:

1. democrație desăvârșită. Aici a fost o problemă că partidul lui Iuliu Maniu nu au putut colabora cu legionarii… pentru că ei nu vroiau democrație desăvârșită…. ei vroiau partidul unic, cu dictator.
2. morală creștină… nu e o chestiune confesională, este un principiu
3. naționalism luminat, reformulat în anii 90, ca patriotism luminat
și , ultimul principiu: dreptate socială. Ultimul e un principiu care așează partidul pe o zonă apropiată de centru-stângă, cu marile teme și inițiative pe care partidul le-a avut în perioadă interbelică, de natură socială. Acesta este PNȚCD-ul!”

 

Pavelescu, despre tinerii bătuți de mineri!

“… cei bătuți de mineri.. este o situație istorică, tragică. Am fost în Piața Universității, am fost la un pas, știu ce s-a întâmplat acolo… dar aceestea nu sunt argumente și nu sunt principii. Sunt accidente care au avut loc , multe manipulate din umbră și se întâmplă acest lucru și acum… unii vor să ajungem în situația din 90- 91ca românii să se bată cu alți români, pe străzi… și împotriva lor milităm noi acum și de aceea sunteți aici!” – a completat Aurelian Pavelescu.

11 bookmark
1 notes
520 views
bookmark icon

One thought on “Cum răspunde Pavelescu la întrebarea: “ce credeți că ar spune cei bătuți de mineri sau Ion Rațiu, cel care a dat acea frumoasă definiție a democrației… văzându-vă la masă cu cei care sunt continuatorii PDSR-ului?”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.