“Pocăiții” penticostali au o nouă biserică în Bistrița! Deși e “de-al lor” Robert Sighiartău NU a fost invitat la amvon și doar PSD-iștii Crețu, Niculae și Deneș au avut această onoare! A doua zi de Paști s-a inaugurat Biserica Filadelfia, situată pe Drumul Dumitrei Vechi!

 -  -  32328


Biserica Penticostală din Bistrița a inaugurat un nou lăcaș de cult, pe Drumul Dumitrei Vechi. La inaugurarea Bisericii Filadelfia au fost prezenți pastori penticostali, credincioșii de vază ai comunității și politicieni.

Deși e de-al lor, Robert Sighiartău NU a fost invitat la amvon! Au avut această onoare doar PSD-iștii: primarul Crețu, viceprimarul Niculae și ministrul Ioan Deneș! 

La inaugurare s-au rostit cuvinte de învățătură, iar la amvon au urcat și politicienii prezenți. Ioan Deneș, Robert Sighiartău (ambii de confesiune neo-protestantă), primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Cristian Niculae au fost alături de comunitatea penticostală, dar NU toți au avut onoarea de a se adresa credincioșilor. Deși e penticostal și face parte dintr-o familie cu renume printre neo-protestanți, Robert Sighiartău a fost săltat de la cuvânt. 

 

Ministrul Deneș a spus că a plâns de Paști când a văzut mulțimi de oameni, la biserici!

“În această dimineaţă am venit aici, nu în calitate de demnitar al ţării, ci în calitate de frate al dvs. Am vrut să fiu prezent aici, ca şi dvs., pentru a arăta celor din jurul nostru că suntem mărturii vii a existenţei lui Isus Hristos. Deschiderea unei noi biserici, dovada că e incultură? Deschiderea unei noi biserici, dovadă de un popor înapoiat? Nicidecum.

 

Vin unii şi alţii şi ne spun că România din acest punct de vedere este înapoiată faţă de cei din jurul nostru. Şi vreau să le spun tuturora că, în România, ceea ce se întâmplă este o dovadă a faptului că Dumnezeu încă iubeşte această ţară. Este o dovadă a faptului că în România încă mai sunt oameni credincioşi. Mi-a tresăltat inima în mine şi mi-au curs câteva lacrimi când am văzut în aceste zile, în noaptea de Înviere, ieri, la toate bisericile la care am fost, erau biserici pline pentru că Romanii Îl iubesc încă pe Dumnezeu. Aceasta biserică, dragii mei şi altele, sunt o oază de regăsire a liniştei de care avem atâta nevoie, atâţia şi atâţia dintre noi. Sunt, dacă doriţi, ca nişte arbori, 17 arbori- spunea domnul primar, în care mulţi dintre noi, în multe momente de viaţă venim să ne găsim răcoarea şi liniştea problemelor pe care le avem. M-aş bucura să văd în această ţară cât mai multe biserici deschise în care oamenii să vină să-L caute pe Isus Hristos. Şi m-aş întrista enorm de mult să văd într-un viitor, să văd că bisericile din România se transformă în muzee ca alte biserici în Europa.

Faptul că această naţiune Îl iubeşte pe Isus, faptul că românii vin şi umplu bisericile, aceasta este încă o dovadă că Isus este prezent şi iubeşte această naţiune. Şi mai mult de atât. Am spus-o şi ieri la Marşul Învierii: cred că e momentul ca noi, ca ţară, să exportăm ceva către Europa şi să exportăm credinţa noastră în Dumnezeu şi să le spunem că o naţiune n-are cum să prospere pe termen lung dacă nu Îl iubeşte pe Dumnezeu.” – a spus Ioan Deneș.

Crețu a amintit că administrația locală a finanțat acest proiect și a făcut o afirmație nefericită spunând că o parte din parchet a fost plătit din banii primăriei!

” Mă bucur că și administrația, în vremurile rânduite de Domnul a putut să dea o mână de ajutor în această construcție. Nu o mână mare, o mână mică: una din lamelele de la parchet am pus-o și noi (râsete în sală)… Nu e mare lucru, dar este e important pentru că dacă NU ar fi acolo poate s-ar împiedica cineva. Este important pentru că dăm  un semnal că administrația e alături de credincioși, alături de biserici. Este important că dăm acest semnal care azi se poate. Cei care sunteți cu părul alb vă amintiți de altă administrație a cărui ajutor dat era cu buldozerul. Vremurile s-au schimbat și muțlumim Domnului pentru asta și putem să venim alături, să vadă lumea că administrația este cu toți care îl slăvesc pe Domnul. Și aș dori să spun că o biserică este un focar de comunicare către Dumnezeu” – a completat primarul Crețu. 

 

Viceprimarul Cristi Niculae a amintit de războiul din Siria!

“În aceste zile, Lumina Sfântă coboară, Lumina Învierii se arată tuturor creștinilor. Cred că trebuie să fim cu toții mai buni, cred că trăim cu toții în acest oraș frumos în armonie și respect. Trăim cu toții, de mai multe confesiuni  religioase: penticostali, adventiști, baptiși, catolici, reformați, greco-catoloci și ortodocși și toți trebuie să avem griță unii de alții, să avem înțelegere unii față de alții și toleranță.  Trăim în vremuri grele și tulburi pentru creștini. NU departe de noi, în Siria oamenii ucid alți oameni pentru convingeri religioase… Toate aceste lucruri ne pun pe gânduri: să fim mai apropiați, să ne iubim, să ținem unii la alții și să fim aproape de părinții noștri, de frații noștri pentru că așa ne-a învățat Iisus Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Dumnezeu să binecuvânteze această Biserică și pe noi toți” – a spus viceprimarul Niculae.

Unul din pastori a urcat la amvon și i-a mulțumit fratelui Robert Sighiartău pentru prezență și a amintit că poate va avea ocazia să vorbească altă dată! 

“Sigur, NU sunt doar cei care au luat cuvântul, demnitari sau sujitori în administrație, ci și alții alături de noi: fratele Sighiartău, Dumnezeul să-l binecuvânteze, deputat în Parlamentul României, fratele Nicu Moldovan de la Beclean, primarul orașului Beclean, fratele Paul Știr… e și vărul meu, primarul din Căianu Mic. Regretăm că azi NU putem să vă oferim posibilitatea să spuneți și voi gânduri voastre frumoase și bune. Știm că, cu altă ocazie… Dumnezeu va oferi această posibilitate. Ei sunt oamenii lui Dumnezeu,  credincioșii. Dumnezeu să-i ajute să răspândească cuvântul lui Dumnezeu.” – s-a scuzat de la amvon, unul din pastori.

Biserica Filadelfia funcționează de mai mulți ani și derulează proiecte pentru comunitatea neo-protestantă. Construcția a început în 2004 și s-a finalizat în 2018, iar inaugurarea oficială a avut loc în a doua zi de Paști.

3 notes
1453 views
bookmark icon

3 thoughts on ““Pocăiții” penticostali au o nouă biserică în Bistrița! Deși e “de-al lor” Robert Sighiartău NU a fost invitat la amvon și doar PSD-iștii Crețu, Niculae și Deneș au avut această onoare! A doua zi de Paști s-a inaugurat Biserica Filadelfia, situată pe Drumul Dumitrei Vechi!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *