Poliția a efectuat percheziții la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița

 -  -  1414


Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a efectuat o percheziție la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița, acțiunea fiind organizată într-un dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

”Percheziția a fost desfășurată la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița, cu privire la care există indicii că ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și 1.637 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor (infracțiune prevăzută de art. 25, alin. (1), lit. f) Legea 205/2004R), totodată, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale, prin unitatea de parchet competentă.

La activități au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul medicilor veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

1349010cookie-checkPoliția a efectuat percheziții la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița
0 notes
539 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.