Eveniment

Poliția anunță ample controale în trafic! Se vor folosi aparatele radar, etilotest și Drugtest

 -  - 


Polițiștii din Bistrița-Năsăud derulează, în minivacanța prilejuită de Sărbătorirea Rusaliilor, ample acțiuni de control în trafic. Pentru a îi depista pe șoferii care circulă cu viteză, sub influența alcoolului sau a drogurilor, oamenii legii vor acționa pe drumurile din județ cu aparatele radar, etilotest și Drugtest.

”Anticipăm valori crescute de trafic în acest sfârșit de săptămână prelungit, astfel că vă recomandăm să adoptați o manieră prudentă de conducere prin asigurarea temeinică înaintea efectuării oricăror manevre, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat. Polițiștii vor fi prezenți în această perioadă pe principalele sectoare de drum și în zona locașurilor de cult și a celor de agrement pentru fluidizarea și supravegherea traficului rutier. Echipajele rutiere vor acționa cu aparate radar. Vă recomandăm să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România. Atragem atenția asupra riscurilor conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanțe. Manifestați responsabilitate. Pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, în această perioadă vor fi intensificate controalele și testările în trafic cu aparatele etilotest și DrugTest”, atrage atenția Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiunile polițiștilor au început deja încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. În timpul controalelor duin cursul nopții, oamenii legii au depistat un șofer care conducea deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1.61 mg/L alcool pur în aerul expirat. Din fericire, șoferul a fost oprit înainte de a provoca o tragedie. Polițiștii desfășoară acum cercetări în cadrul unui dosar penal la regimul rutier.

Așadar, rețineți: în această minivacanță, polițiștii vor acționa cu toate aparatele radar, etilotest și Drugtest, pentru siguranța dumneavoastră!

95 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.