Din Bistrita

Poliția Locală Bistrița cumpără trei mașini electrice

 -  - 


Poliția Locală din cadrul Primăriei Bistrița a lansat o procedură de achiziție publică a trei autospeciale noi, fiind vorba despre mașini electrice. 

În caietul de sarcini al licitației se precizează că achiziția este necesară întrucât mașinile de intervenție aflate în dotarea Poliției Locale Bistrița sunt vechi.

”În ultimii ani a crescut numărul sesizărilor din partea cetățenilor la care trebuie intervenit, atât prin dispeceratul propriu, cât și prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Mare parte din autoturismele din parcul auto al Politiei Locale cu care se intervine la sesizări sunt vechi (chiar și de 14 ani) și se defectează tot mai des. Astfel, se propune achiziția a trei autoturisme electrice complet echipate și inscripționate”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Noile autospeciale vor fi folosite de polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică. Aceștia își desfășoară activitatea atât pe raza municipiului Bistrița, cât și în localitățile componente.

Autospecialele pe care Poliția Locală le va achiziționa trebuie să aibă motor electric și autonomia la baterie să fie de 250 de km în oraș. De asemenea, noile mașini trebuie să îndeplinească și alte condiții tehnice:

Valoarea contractului de achiziție este de circa 180.000 de lei, fără TVA, fonduri asigurate din bugetul local, la care se adaugă încă aproximativ 157.000 de lei, fără TVA, fonduri asigurate de Administrația Fondului pentru Mediu prin programul privind promovarea vehiculelor nepoluante – sesiunea 2022 – 2024.

Companiile interesate să participe la licitație pot depune ofertele până la data de 26 septembrie.

Perioada de furnizare a autovehiculelor este de 90 de zile de la data semnării contractului. Furnizorul trebuie să ofere o garanție de cel puțin 24 de luni sau 100.000 de km pentru autoturism și de 8 ani sau 120.000 de km pentru baterii.

131 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.