Poliția Locală: Precizări cu privire la parcările cu plată din Bistrița și la modalitatea de achitare a tarifului pentru utilizarea acestora

După ce a anunțat că a început să efectueze verificări cu privire la achitarea tarifului pentru utilizarea parcărilor cu plată amenajate în municipiu, Poliția Locală Bistrița face și o serie de precizări referitoare la aceste parcări și la modalitatea de achitare a tarifului pentru utilizarea acestora.

Astfel, potrivit Poliției Locale, în momentul de față, pe raza municipiului Bistrița sunt amenajate parcări cu plată pe următoarele străzi: Piața Centrală, George Coșbuc, Nicolae Titulescu, Alexandru Odobescu, Alba Iulia, Bulevardul Republicii, Piața Petru Rareș, 1 Decembrie, Crinilor, Calea Moldovei și străzile din zona pieței Decebal (Cuza Vodă și Arțarilor).

Zonele în care este permisă parcarea doar cu achitarea tarifului de staționare sunt semnalizate cu indicatoare de informare.

Modalitățile de achitare a tarifelor pentru utilizarea parcărilor publice cu plată, de către deținătorii de autovehicule, puse la dispoziție de administrația locală sunt:

  • Parcometrele (pentru achitarea unui loc de parcare cu bancnote și fise)
  • Prin SMS numărul 7420 disponibil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom România Mobile și Vodafone fie prin aplicația mobilă TPARK pentru Android, iOS și Huawei
  • Abonamentele de parcare
  • Contract de rezervare pentru instituții, organizații guvernamentale și neguvernamentale sau agenți economici;

În cazul parcometrelor, Poliția Locală precizează că acestea au fost verificate de inspectorii din cadrul serviciului de specialitate al Primăriei municipiului Bistrița și că ele sunt funcționale. Parcometre există pe următoarele străzi: George Coșbuc nr. 4, Alexandru Odobescu nr. 8 și nr. 17A (parcarea Taxe și Impozite Locale), Alba Iulia, Nicolae Titulescu nr. 29, B-dul Republicii nr. 53, Zimbrului (întrucât strada are regim de circulație în ambele sensuri și oprirea este interzisă, utilizarea acestora este posibilă dar pentru parcarea în zona adiacenta – B-dul Republicii), Piața Petru Rareș (Consiliul Județean Bistrița-Năsăud), 1 Decembrie, Calea Moldovei (vis-a-vis de supermarketul Penny), Crinilor nr. 1 și Ursului.

Tarifele aplicate sunt următoarele: 2 lei – pentru 30 minute, 3 lei – pentru 1 oră sau 20 de lei – pentru 1 zi.

Solicităm cetățenilor, în cazul în care constată că un parcometru este nefuncțional, să apeleze dispeceratul Poliției Locale a municipiului Bistrița. Vom prelua sesizarea și o vom direcționa spre soluționare, serviciului de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Bistrița”, precizează Poliția Locală.

În cazul achitării tarifelor prin SMS la numărul 7420 disponibil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom Romania Mobile și Vodafone sau prin aplicația mobilă TPARK pentru Android, iOS și Huawei, tarifele sunt următoarele: 0,35 euro + TVA/30 minute sau 0,55 euro + TVA/oră.

În cazul abonamentului de parcare, tarifele sunt: 70 lei – lunar, 180 lei – trimestrial, 250 lei – semestrial, 480 lei – anual. Persoanele care dețin în proprietate un autoturism electric beneficiază de acordarea unui abonament de parcare gratuit.

În ceea ce privește contractele de rezervare pentru instituții și autorități publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale, persoane juridice sau persoane fizice autorizate care au sediu și îşi desfăşoară activitatea în zona de parcare publică sau cu plată, menţionată în adresa de solicitare și care în vederea desfășurării activității în condiții normale necesită locuri de parcare, maxim două locuri pentru fiecare sediu, tariful este de 1.500 lei/an/loc de parcare, pentru fiecare sediu al persoanei juridice.

Poliția Locală avertizează că tichetele de parcare sunt retrase de la comercializare, dar cele deja achiziționate de conducătorii auto pot fi utilizate și vor fi considerate valabile.

Informații suplimentare sunt disponibile la dispeceratul Poliției Locale al municipiului Bistrița sau la următoarele numere de telefon: 0263 239 376, 0800 0800 33 – telefonul cetățeanului și 0756 122 070 – aplicația WhatsApp.

La începutul acestei săptămâni, Poliția Locală Bistrița a anunțat că a început verificările cu privire la achitarea tarifului pentru utilizarea parcărilor cu plată amenajate în municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *