Poliția și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud își suspendă audiențele. Și Primăria Bistrița ia măsuri

 -  -  1280


Începând de miercuri, 11 martie, programul de audiență al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud se suspendă. Aceeași măsură se aplică și în cazul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. De asemenea, și la nivelul Primăriei Bistrița au fost luate măsuri în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului. 

”Înscrierile în audiență vor fi reluate începând cu data de 1 aprilie 2020. Măsura se aplică atât la sediul I.P.J. Bistrița-Năsăud (municipiu și județ), cât și la sediile polițiilor orășenești. Pentru a depune o cerere, reclamație sau sesizare vă rugăm să folosiți serviciul poștal sau poșta electronică, utilizând adresa de email cabinet@bn.politiaromana.ro sau accesând linkul: https://bn.politiaromana.ro/ro/contact (petiții online)”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud anunță că a luat aceeași măsură.

Au fost sistate audiențele cu publicul până la data 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. În schimb, cetățenii pot lua legătura cu personalul din cadrul instituției prin e-mail la adresa prefect@prefecturabn.ro sau în zilele de miercuri, începând cu ora 10:00 telefonic și prin WhatsApp la numărul 0752181383. De asemenea, pentru a evita aglomerarea la Serviciul de Relații cu publicul, cetățenii și instituțiile care apelează la serviciile oferite de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud sunt rugați să solicite informații și să transmită documentația la una din următoarele date de contact:
• Număr de telefon : 0263/216150.
• Fax : 0263/231095.
• Adresă de e-mail : inform_publice@prefecturabn.ro”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Măsuri au fost luate și la serviciile publice comunitare.

La Serviciul de Pașapoarte nu este o perioadă de vârf, astfel încât nu avem aglomerații de persoane. La Serviciul Public Comunitar de Permise și Înmatriculări a fost redusă aglomerația întrucât proba teoretică se desfășoară doar în zilele de joi, fiind alocat în aceasta zi un interval orar pentru fiecare scoala de soferi. În vederea evitării aglomerării de persoane din alte motive în afară de cele referitoare la susținerea probelor pentru obținerea permisului de conducere, cererile privind activităţile specifice din domeniul înmatriculări şi permise de conducere adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor se depun exclusiv în baza unei programări online. Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate – în original şi se va face cu cel mult 15 min înainte de ora programată, în baza actului de identitate, numai pentru solicitantul operaţiunii (titular, împuternicit etc.)”, se mai arată în informarea Prefecturii Bistrița-Năsăud.

În plus, în contextul prevenirii răspândirii infecțiilor cu coronavirusul, la nivel intern, Instituția Prefectului a amplasat două dozatoare cu produse dezinfectante pentru mâini, la intrarea în instituție, pentru ca fiecare cetățean care intră să se dezinfecteze. Acest lucru este supravegheat de personalul din cadrul Jandarmeriei. De asemenea, a fost înștiințat personalul care se ocupă de curățenie să folosească produsele dezinfectante de mai multe ori pe zi în locurile în care cetățenii care intră/ies din instituție sau pun mâinile (ușe, clanțe etc.).

Totodată, și Primăria Bistrița anunță măsuri.

Ca urmare a situației create la nivel național  precum și în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului, Primăria municipiului Bistrița face un apel către cetățeni să evite deplasarea la ghișeele dedicate relațiilor du publicul. În măsura în care este posibil se recomandă utilizarea modalităților alternative de transmiterea a documentelor / solicitărilor – prin intermediul poștei electronice sau a fax-ului. În ceea ce privește plata taxelor și impozitelor reamintim să aceste plăți pot fi făcute și on-line prin intermediul portalului Ghiseul.ro. Începând cu data de 11.03.2020 s-a decis suspendarea activităților desfășurate în cadrul programului de audinețe, a Centrului Comunitar pentru Tineret, programului Afterschool, a Centrul de Informare Turistică precum și a vizitări Turnului Bisercii Evanghelice. Celelalte activități ale instituției care presupun relații cu publicul se desfășioară în contiuare după programul obișnuit”, au anunțat reprezentanții Primăriei Bistrița.

0 notes
405 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *