Polițist bistrițean, trimis în judecată pentru luare de mită. Ar fi primit drept mită sume de bani și motorină

 -  -  81377


Luna trecută, procurorii bistriţeni au finalizat cercetările într-un dosar în care era vizat un om al legii din Bistrița-Năsăud, acesta fiind cercetat pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre patru acte materiale. Astfel, s-a dispus trimiterea în judecată a polițistului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, „în perioada noiembrie 2016 – august 2017,  având calitatea de agent şef principal de poliţie, în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, Poliţia Municipiului Bistriţa, Biroul de ordine publică, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a primit diferite sume de bani şi bunuri pentru a nu-şi îndeplini obligaţia de constatare a unor contravenţii prevăzute de legislaţia rutieră”.

Polițistul Sorinel M. a fost reținut de procurori și de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Bistrița-Năsăud în luna martie 2018, când au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare. În dosar mai era vizat încă un polițist care, la acel moment, era ieșit deja la pensie. Cei doi polițiști erau bănuiți că ar fi primit drept mită sume de bani, dar și motorină.

În sarcina celor doi polițiști s-a reținut că, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor în trafic la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, aceștia pretindeau şi primeau diferite sume de bani (între 50 lei și 300 lei) sau alte foloase de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile legale. Una dintre fapte a fost comisă de către cei doi în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu lua măsurile legale pentru evitarea tragerii la răspundere penală a unei persoane pe care au surprins-o în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din rezervorul autovehiculului pe care îl conducea, autovehicul proprietate al unei societăți comerciale la care respectiva persoană era angajat. De la această persoană cei doi polițiști au pretins și primit aproximativ 20-30 litri motorină și suma de 200 lei. În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe agende cu însemnări și înscrisuri de interes pentru cauză și diferite sume de bani”, preciza, în luna martie a anului 2018, Direcția Generală Anticorpuție, într-un comunicat de presă.

De asemenea, tot în luna decembrie, în Bistrița-Năsăud a fost dispusă trimiterea în judecată, prin 61 de rechizitorii şi 4 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a 77 de inculpaţi. Cauzele în care s-au întocmit rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei vizează inculpaţi care au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieții, contra patrimoniului, infracţiuni de contrabandă, corupţie, dar şi prin care au fost încălcate normele legale vizând circulaţia pe drumurile publice.

8 bookmark
1 notes
102 views
bookmark icon

One thought on “Polițist bistrițean, trimis în judecată pentru luare de mită. Ar fi primit drept mită sume de bani și motorină

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.