bistrita politia locala

Polițist local, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu! Era parcat în zona Pietonalului, cu motorul pornit! Poliția Locală cheltuie 150.000 de euro/lună , iar administrația PSD îi coordonează de 12 ani încoace!

Un polițist local a fost FILMAT în timp ce dormea în mașina de serviciu! Acesta se afla în patrulare, în zona Pietonalului! Mașina cu numărul de înmatriculare BN 03 PLB avea motoru pornit!

În mod normal, în acțiunile de patrulare participă 2 agenți ai Poliției Locale și cel mai probabil colegul celui surprins era ieșit. Agentul ar fi ațipit în timpul serviciului vineri seara, în jurul orelor 00.00.

După cum se vede pe filmare, la un moment dat, polițistul local tresare ușor și se uită înspre carmera video. ( pe finalul filmulețului).

Mustrare scrisă ar fi cea mai grea pedeapsă care i s-ar aplica agentul surprins în filmare, dacă acest caz va fi analizat de o comisie de disciplină. La a doua abatere disciplinară se poate reține 10% din salariu și abia după abateri repetate, un polițist local poate fi dat afară.

Poliția Locală, o instituție cu mari probleme de imagine! 

Lipsa de profesionalism a Poliției Locale, instituție aflată în subordinea Primăriei Bistrița, a declanșat un val de nemulțumiri în rândul unor locuitori. La această oră funcționează o pagină de facebook intitulată Bistrița Trezește-te , administrată din anonimat, prin care se solicită desființarea acestei instituții!

Poliția Locală cheltuie 150.000 de euro/lună iar, administrația PSD îi coordonează de 12 ani încoace!

Aproximativ 8 MILIOANE de lei este bugetul Poliției Locale din Bistrița, iar peste 95% din bani se alocă salariilor angajaților.

1.700 de euro e MEDIA veniturilor BRUTE din cadrul Poliției Locale!

Fiecare polițist local beneficiază de normă de hrană în valoare de 1.000 de lei/lună, sumă care se adaugă la salariu.

Poliția Locală funcționează cu 85 de angajați, pe mai multe compartimente și în 2019 are cheltuieli de personal de 7.800.000 de lei/an, adică 1.7 MILIOANE de euro pe salariile polițiștilor locali. În cadrul Poliției Locale Bistrița sunt 8 funcții de conducere, cu venituri BRUTE ce depășesc 10.000 de lei.

– 1 director executiv
– 1 director adjunct
– 1 șef de Direcție
– 2 șefi de servicii
– 3 șefi de birou .

Conform legii, funcționarii publici beneficiază de spor de vechime de 25%, care se aplică la salariul de bază.

BUGETUL Poliției Locale Bistrița, pe 2019 – 8.293.000 de lei.

 

Salariile din Poliția Locală! La fiecare salariu se adaugă norma de hrană a unui polițist local – 1.000 de lei!

Poliția Locală funcționează în baza Legii nr. 155/2010 și este o instituție subvenționată din bugetul local, cu atribuții pe mai multe zone: siguranța circulației, patrulare, disciplina în construcții, parcări etc.

– polițist LOCAL – cu studii medii 2.800 de lei BRUT + norma de hrană de 1.000 de lei.
– polițist local, cu studii superioare și grad principal – 6.500 de lei + norma de hrană de 1.000 de lei.
– director executiv a Poliția Locală- 13.000 de lei + norma de hrană.
– director adjunct la Poliția Locală – 11.000 lei + norma de hrană de 1.000 de lei.
– șef serviciu la Poliția Locală – 10.100 lei + norma de hrană de 1.000 de lei.
– șef birou la Poliția Locală – 9.700 de lei + norma de hrană de 1.000 de lei .

Conform organigramei, în cadrul Poliției Locale sunt 85 de posturi.

organigrama-politie-locala-780x449

 

Cum a ajuns Poliția Locală să aibă salarii IMENSE?

 

Salariile primarului și viceprimarilor au fost majorate prin legea 153/2017, după care Crețu a negociat cu sindicaliștii valoarea coeficienților ce se aplică fiecărei funcții în parte.

Acest coeficient se înmulțește cu salariul minim. În funcție de ierarhie, studii și vechime funcționarii iau salarii BRUTE cuprinse între 18.000 lei (primarul) și 3.500 de lei – un funcționar debutant din primărie. Polițiștii locali se supun regulilor de salarizare din Primăria Bistrița (plus 1.000 de lei/norma de hrană, norma de hrană) și așa s-a ajuns la o situație absurdă în care angajații Inspectoratului Județean de Poliție iau salarii mai mici decât cele ale polițiștilor locali.

Administrația PSD de la nivelul Primăriei Bistrița se dovedește incapabilă să reformeze Poliția Locală, chiar dacă instituția din subordine cheltuie 150.000 de euro/lună, bani alocați de la bugetul local.

2 comments

  1. Bani oferiti cadou slugilor politice care-i apara de furia cetatenilor. Scoala putina si nesimtire maxima , asa cum sunt si sefii lor , majoritatea numiti politic.

  2. Dar politia municipiului de ce nu ar trebui dedfiintata?
    Doar Muresan Biladen si Roberto i au adus mult mai mari prejudicii de imagine.
    Sa dea cu piatra cel nevinovat.
    Mai lasati rautatile.