Polițiștii au aplicat 50 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție, în ultimele 24 de ore

 -  -  973


Polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat, în ultimele 24 de ore, 50 de amenzi unor persoane care, deși se aflau în spații publice, nu purtau masca de protecție. Totodată, cu amenzi s-au ales și alte persoane care nu au respectat măsurile de carantină sau restricțiile de deplasare pe timpul nopții.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu atribuţii de control, au continuat acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, la nivelul județului fiind organizate 12 acțiuni punctuale de control.

Au fost verificate aproape o mie de persoane aflate în izolare, carantină sau care au fost depistate în timpul acţiunilor. Totodată, verificări au fost efectuate și la 95 de societăţi comerciale. De asemenea, au fost oprite pentru control 125 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricţii şi obligaţii prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, poliţiştii din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, împreună cu cei de la Poliţia Locală au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 de lei.

Din totalul acestora, 50 de sancţiuni, în valoarea de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măştii sanitare de protecţie, 14 sancţiuni, în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea/libera circulaţie în intervalul orar 23:00-05:00. Trei persoane au fost depistate că nu au respectat măsura carantinării şi au primit sancţiuni în valoare de 3.000 de lei, potrivit Legii 55/2020. Totodată, cu privire la aceste cazuri, a fost informat Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bistriţa-Năsăud pentru a dispune şi alte măsuri complementare conform competenţei”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii avertizează că acțiuni de acest fel sunt organizate zilnic.

0 notes
98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *