Eveniment

Polițiștii au continuat acțiunile în trafic, cu accent pe depistarea șoferilor care conduc drogați sau sub influența alcoolului

 -  - 


Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai compartimentelor rutiere din Năsăud și Beclean au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor și combaterea cauzelor care conduc la producerea lor, precum și pentru conștientizarea de către șoferi a importanței respectării regulilor de circulație.

În acest sens, în ultimele 24 de ore, s-a acționat pe raza de competență, pentru depistarea celor care conduc autoturisme după ce au consumat alcool sau substanțe cu efect psihoactiv. Astfel, au fost efectuate 40 de testări cu aparatul etilotest și 10 cu aparatul drugtest, fiind constatate infracțiuni pentru care au fost întocmite mai multe dosare penale. Toți cei vizați riscă închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă!”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, care oferă și câteva exemple.

”La data de 17 septembrie, polițiștii rutieri din Năsăud au oprit pentru control un autoturism care circula prin Năsăud și la volanul căruia au identificat un tânăr, de 20 de ani, din oraș. Polițiștii l-au testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamfetamină. A fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. La aceeași dată, Serviciul Rutier a depistat un bărbat, de 55 de ani, din Beclean, în timp ce conducea un autoturism, fiind oprit pentru verificări în Beclean, la intersecția Drumului Național 17 cu cel Județean 172A. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice. Totodată, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au depistat pe Drumul Național 17, în Șintereag, un tânăr de 21 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, deși ar fi consumat substanțe psihoactive. În cazul lui, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța metamfetamină și a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice”, mai adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cei vinovați riscă închisoarea de unu la 5 ani sau amendă.

De asemenea, în urma intervenției la un accident rutier produs aseară, 17 septembrie, în Parva, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și vătămare corporală din culpă.

”Un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din localitate s-a răsturnat, iar conducătorul auto și doi pasageri au fost răniți și transportați la spital. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a conducatorului auto a fost 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei”, completează Poliția.

110 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.