Ultimele noutati

FOTO: Polițiștii bistrițeni au donat sânge pentru colegul lor din Suceava. Acesta a fost rănit cu o SABIE în timpul unei misiuni

În dimineața zilei de 5 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate 8 percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap și braț.

Starea polițistului rănit în timp ce se afla în misiune este gravă, acesta fiind transportat cu un elicopter al MAI la o clinică din Iaşi. Prognosticul de recuperare al poliţistului este extrem de rezervat din cauza severităţii leziunilor şi complicaţiilor posibile, au declarat medicii.

Polițiștii bistrițeni sunt alături de colegul lor din Suceava și, în această dimineață, au donat sânge pentru acesta.

Colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud este alături de colegul nostru din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din Suceava, rănit în misiune la data de 05 decembrie. În cursul acestei dimineți, atât polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, cât și polițiști din cadrul altor structuri ale inspectoratului bistrițean donează sânge pentru colegul nostru, la Centrul de Transfuzii Bistrița” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, agent sef adjunct de poliţie Crina Sîrb.

În ceea ce îl privește pe agresorul polițistului sucevean, bărbatul în cauză a fost imobilizat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz. Acesta a mai fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.

Reamintim că și la Bistrița s-a petrecut un caz similar, în care un polițist a fost rănit în timp ce se alfa într-o misiune.

Anul trecut, comisarul-șef Paul Andreica a fost rănit în timpul capturării lui Dorin Sima, cel care a jefuit o bancă din Bistrița în data de 5 iulie 2016. Poliţistul bistrițean a fost atunci operat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, având o plagă împuşcată şi o fractură de umăr.

 
Caricatură

Ziar de Bistrita