Poliţiştii care acționează în stradă vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video

 -  -  1023


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că autoritățile doresc să facă demersuri pentru ca poliţiştii care acționează în stradă să fie dotați cu mijloace de înregistrare audio-video.

”Ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial, eficient prin aceste mijloace de înregistrare“, a declarat Marcel Vela.

Ministrul consideră că body-camerele vor responsabiliza atât polițiștii, cât și cetățenii.

Body-camera unui polițist, într-un final va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, această inițiativă se va materializa în această vară.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

Poliţia Română a semnat contractul pentru achiziţia a 12.000 de sisteme portabile. Valoarea acestui contract este de aproximativ 18 milioane de lei. Finanţarea pentru această achiziţie este asigurată încă de la aprobarea bugetului de către Guvernul României, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Am pornit în acest demers de îmbunătăţire a dotării de la o analiză pe care am realizat-o la sfârşitul anului trecut. Am evaluat fiecare incident, fiecare caz în parte, am făcut o paralelă cu autorităţile din alte state şi am ajuns a concluzia că e nevoie de foarte multă dotare, printre care şi aceste dispozitive. Aceste dispozitive vor avea un regim foarte strict de respectare a normelor de protecţie a datelor cu caracter personal şi vor fi stabilite proceduri pentru stocarea datelor, astfel încât ele să fie puse la dispoziţie ulterior.”, a declarat Bogdan Despescu.

Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor – Declarații susținute de domnul Ion Marcel VELA, chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin CATANĂ.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 9 iulie 2020

FOTO: www.4tuning.ro

0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *