Polițiștii continuă acțiunile de depistare a șoferilor care pun în pericol siguranța traficului rutier

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud continuă acțiunile de depistare a șoferilor care pun în pericol siguranța traficului rutier și organizează controale la nivelul întregului județ.

În timpul activităților derulate pe parcursul zilei de marți, oamenii legii au verificat modul în care respectă șoferii regimul legal de viteză atunci când circulă pe șoselele din județul. În același context, polițiștii au efectuate controale pentru depistarea șoferilor care conduc autovehiculelor aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

”În urma acțiunilor polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 7.305 lei, 10 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a două permise de conducere și a unui certificat de înmatriculare. 60 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar doi dintre aceștia au fost testați și cu aparatul drugtest”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Întrucât nerespectarea vitezei legale și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe sunt cauze care pot conduce la producerea de evenimente rutiere grave, polițiștii vor continua activitățile și în perioada următoare.