Polițiștii, dotați cu bodycam-uri. ”Le veți vedea pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi”

 -  -  988


Poliţiştii români au intrat în posesia a 6.000 de sisteme audio-video portabile de tip body camera, care vor fi folosite în interacţiunea cu cetăţenii.

Le veți vedea pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi. Și vă vor “vedea” și ele. Ne referim la cele 6.000 de bodycam-uri care au fost recent achiziționate. Vom elimina, astfel, discuțiile referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție. Vă asigurăm că vor fi respectate toate reglementările legate de protecția datelor cu caracter personal”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

La nivel național, oamenii legii desfășoară activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că astfel de dispozitive au intrat în posesia lor.

Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni. Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul“, a precizat pentru Agerpres Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române.

Sistemele audio-video portabile de tip body camera vor fi distribuire la nivel naţional către poliţiştii care acţionează în teren şi care interacționează cu cetăţenii în mod curent.

Noile achiziții ale #PolițieiRomâne

Publicată de Politia Romana pe Joi, 17 septembrie 2020

FOTO: MAI

0 notes
113 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *