Polițiștii fac demersuri pentru ca șoferul camionului care a ars în Pasul Tihuța să se întoarcă în țara sa – Ucraina. Bărbatul a rămas fără documente în urma incendiului

 -  -  1080


Tirul încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu care a fost cuprins de flăcări în după-amiaza zilei de 26 aprilie în timp ce circula pe DN 17, în Pasul Tihuţa, a fost păzit întreaga noapte de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița.

Oamenii legii se află și în aceste momente în zona în care a rămas camionul afectat de incendiu și vor rămâne acolo pentru a asigura măsurile necesare până când se va face transferul încărcăturii într-un alt autotren.

”Jandarmii vor asigura paza în zonă până când va fi transbordată încărcătura de către transportatori” a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Și polițiștii bistrițeni s-au aflat în zonă și au asigurat toate măsurile necesare pentru ca autotrenul să fie tractat într-o parcare din aproiere, eliberând astfel DN 17. ”Polițiștii au acționat pe DN 17 până în momentul în care camionul a fost tractat și dus într-o parcare din apropiere. Ulterior, au intervenit jandarmii, care au asigurat paza” a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Reamintim că la volanul autotrenului care circula pe DN 17 se afla un bărbat de 49 ani din Ucraina, care a observat la un moment dat flăcări în oglindă. Acesta a tras pe dreapta și a încercat să stingă singur flăcările, dar văzând că nu reușește a apelat la numărul unic de urgențe 112. La scurt timp, în zona indicată au intervenit pompierii, care au reușit să stingă flăcările, evitând astfel producerea unei tragedii, ținând cont de faptul că exista grad ridicat de producere a unei explozii. Șoferul a rămas fără documente în urma incendiului, întrucât cabina autotrenului a fost extrem de afectată de flăcări.

În ceea ce privește legalitatea transportului, Crina Sîrb a mai completat că s-au făcut verificări împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). ”ISCTR a efectuat verificări și s-a constatat că totul s-a desfășurat legal. Nu au fost luate măsuri în acest sens. Cu toate acestea, noi, Poliția, întocmim totuși dosar pentru fapta de distrugere, cercetările fiind continuate în acest sens” a adăugat Crina Sîrb.

Totodată, polițiștii întreprind toate demersurile necesare pentru punerea în legalitate a șoferului, care a rămas fără documente în urma incendiului. ”Prin Consulatul Ucrainean de la Suceava încercăm să facem demersuri pentru a i se emite documentele necesare pentru a se putea întoarce în țara sa” a mai completat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cu aceeași substanță, azotat de amoniu, era încărcat și camionul care în urmă cu 14 ani a explodat la Mihăilești, județul Buzău, generând o adevărată tragedie soldată cu decesul mai multor persoane.

0 notes
205 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *