Eveniment

FOTO/VIDEO: Polițiștii organizează acțiuni de prevenire în rândul șoferilor

 -  - 


Polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat o nouă activitate de prevenire a consumului de alcool și substanțe psihoactive. De această dată, oamenii legii s-au adresat șoferilor cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce. 

În fiecare zi de miercuri, la Colegiul Tehnic Infoel din municipiul Bistrița, șoferii care au rămas fără permis au posibilitatea să susțină un examen teoretic în vederea redobândirii dreptului de a conduce sau pentru scăderea perioadei de suspendare. Întrebările din chestionarele auto aplicate urmăresc să verifice dacă șoferul care și-a pierdut dreptul de a conduce cunoaște atât regulile de circulație pe care le-a încălcat și care au dus la suspendarea permisului, cât și regulile de bază stabilite în legislația recentă privind traficul rutier.

Miercuri, alături de cei care au rămas pietoni s-au aflat și polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea a Criminalității.

Aceștia le-au oferit posibilitatea conducătorilor auto prezenți la examen să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool/droguri pentru a înțelege consecințele extrem de grave pe care consumul acestora le au și la care se expun, fiind desfășurate o serie de experimente inedite.

Polițiștii desfășoară acest tip de acțiuni informativ-preventive și în cadrul școlilor de șoferi, obiectivul urmărit fiind de a genera o schimbare de atitudine în rândul  șoferilor.

76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.