Polițistul Râpaș iese la atac! La conferința de presă a venit interlopul Recidivă să-l denigreze. Cică ar fi trimis de dușmanii din IPJ! Liderul de sindicat se ia de șefii mari: Lupșa și comisarul Moldovan! E ca la balamuc la Bistrița!

 -  -  933376


Florian Râpaș a susținut o conferință de presă în care a prezentat presupuse abuzuri din interiorul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Liderul de sindicat susține că șefii Inspectoratului comit abuzuri la adresa lui și a colegului Andrei Oprea și că mai mulți polițiști s-ar afla sub papucul comandantului Ovidiu Lupșe și al Comisarului Ioan Moldovan.

Florian Râpaș este liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție BN și susține că are aproximativ 100 de membri înscriși în Sindicat.

Ca la balamuc: colegii din Poliție i-au confiscat camera video și Râpaș a depus plângere pentru furt!

 

Râpaș și-a dotat mașina de serviciu cu o cameră-video pe care a cumpărat-o de la Altex cu 300 de lei. Dispozitivul îl ajuta în acțiunile sale de patrulare și fiecare mișcare era monitorizată și înregistrată. La întoarcerea din concediu, camera-video a dispărut, iar Râpaș îi bănuiește pe colegii săi. Întrucât NU există o dispoziție internă în scris pentru demontarea aparatului, Râpaș s-a adresat procuraturii și a depus o plângere pentru furt!

Atacurile lui Râpaș i-au vizat pe Ovidiu Lupșa și pe Ioan Moldovan, comisarul amendat pentru că NU avea centură!

“L-am văzut în dreapta pe domnul Moldovan și în stânga era o doamnă, domnișoară.. nu știu cine este! Se aude pe camera video că recunoaște faptul că și-a uitat certificatul de înmatriculare în borsetă, la domiciliu! Pe dânsa am sancționat-o contravențional pentru lipsă certificat de înmatriculare și pe dânsul pentru că NU are centură!”  – a spus Râpaș.

Ce zice Râpaș despre presupusul grup de interese pe care l-ar susține din umbră să preia comanda Inspectoratului!

– Reporter: – Există și o variantă teoretică, care spune că d-voastră susțineți un anumit grup de interese!

Râpaș: – Bineînțeles că susțin un grup de interese: al polițiștilor pe care-i susțin!

Reporter: – Nu, nu .. al anumitor ofițeri din Poliție care vor să ajungă la conducere

Râpaș: – Dacă merită profesional, eu îi susțin moral, fără discuție. Că eu gândesc că aceșt șefi care sunt la comanda… și NU e vorba numai de ei… că sunt incompetenți și această funcție îi doboară. Drept dovadă: cum să nu știi anumite proceduri de sistem, anumite prevederi să faci abuzuri, să desemnezi pe cineva ilegal și sunt mult mai multe…

Reporter: – Cine ar fi competent să conducă Poliția?

Râpaș: – NU știu, nu pot să mă pronunț! Pot să vină de la alt Inspectorat. Au dreptul!

Andrei Oprea: – Când o să văd 6 oameni că dau concurs pentru o funcție și dau concurs corect, filmat, cu d-voastră în sală atunci pot să zic da : posibil ca acel om să fie un manager extraordinar!

Râpaș zice că Lupșa a fost BLAT cu corpul de control! Un mic detaliu: șeful MARE de la București e fost-coleg cu Ovidiu Lupșa, comandantul de la Bistrița!

Florian Râpaș e nemulțumit de modul în care s-a desfășurat activitatea corpului de control al ministrului Carmen Dan. Tocmai de aceea, liderul de sindicat este gata să se adreseze Parchetului General și să prezinte toate probele pe care le are la dispoziție. Asta deoarece în urma controlului de la București NU s-a constatat nimic neregulamentar, la nivelul Inpsectoratului!

Are înscrisuri oficiale care atestă abaterile disciplinare ale comise de cei doi șefi ai Poliției comandanților.

Dacă NU se vor lua măsuri voi face plângere penală pentru abuz în serviciu și omiterea de a nota organele de cercetare penală în momentul în care constată o infracțiune!

“Este o bătaie de joc la adresa polițiștilor din IPJ, reprezentați o parte din mine și vă anunț public că vinerea viitoarea sunt la Parchetul General și depun plângere penală împotriva corpului de Control și a șefului IGPR, domnul Ioniță!

Sunt 2 variante: ori cei 2 comisari NU au prezentat tot probatoriul prezentat de mine ori domnul Ioniță, fiind foarte bun prieten cu domnul Ovidiu Lupșa le-a făcut nevăzute, care e destul de grav pentru că răspunde penal! Oricum las la latitudinea Parchetului General de a București să stabilească dacă se conturează comiterea vreunei fapte penale! Eu zic să stabilească clar, cu înscrisuri ” – a completat Râpaș!

Vrea BANI pentru ultrajul de la Ghinda!

Forian Râpaș a declarat că va cere daune materiale pentru faptul că a fost ultragiat în noaptea de Paști, când a fost nevoit să tragă 8 gloanțe împotriva unui agresor.

Comisarul Moldovan, surprins în trafic la ora 2 noaptea! Râpaș l-a executat cu o amendă, iar acum culege roadele răzbunării !

Acum 2 săptămâni, Râpaș a oprit o mașină în trafic, în zona centurii. Mașina respectivă, marca Audi era condusă de o doamnă, iar pe scaunul din dreapta se afla comisarul Moldovan. Râpaș susține că acesta era în stare de ebrietate și NU purta centura de siguranță, motiv suficient pentru a fi amendat!

foto: comisar Ioan Moldovan – șef Poliția Bistrița

La conferința de presă a asisitat și Andrei Oprea, membru de Sindicat. Acesta susține că în IPJ Bn au loc o serie de abuzuri, iar el a fost vizat de 6 cercetări disciplinare în cursul anului trecut. Din acest motiv este alături de Râpaș la această acțiune.

Intervine “Recidivă”, un personaj trimis să-l facă de cacao pe Râpaș!

Un personaj poreclit Recidivă a asistat la conferința de presă și a strigat din capătul camerei:

“Dar bicicletele alea furate din Danemerca pe care le vindeți cu Alin Nebunu.. cum e?”

“Veniți încoace…. domnu contravenient! Veniți dacă aveți ceva de spus! Eu sunt deschis!” – a completat Râpaș.

Andrei Oprea susține că Recidivă a avut mai multe dosare și a fost închis pentru trafic de droguri! Râpaș susține că Recidivă a fost trimis special să-i strice imaginea. Conferința de presă a continuat imediat după ce bărbatul zis Recidivă a părăsit încăperea!

A fost chemat la negocieri s-o lase mai moale! Râpaș vrea să meargă până-n pânzele albe!

Liderul de sindicat NU este dispus să facă niciun fel de concesii și în continuare va sta pe baricade! Râpaș se va adresa parchetului General, deoarece bănuiește că abuzurile comise de Lupșa și Moldovan sunt acoperite de șeful IGPR, care a fost coleg cu șeful IPJ BN.

Circul din IPJ BN afectează imaginea instituției. Florian Râpaș e un maestru al regulamentelor, în timp ce șefii au alte pârghii de control și un orgoliu imens!

 

 

 

Râpaș este în continuare angajat al IPJ BN, specialist în Regulamente interne și greu de prins în off-side pe linie de serviciu! Prin acest scandal, Râpaș își întărește Sindicatul, se ia la trântă cu sistemul și e gata-gata să sprijine orice agent asupra căruia s-ar fi făcut abuzuri! 

Comisarii Ovidiu Lupșa (șef IPJ BN) și Ioan Moldovan (șef Poliția Municipiului Bistrița) se văd nevoiți să gestioneze un caz dificil, de polițist care dă din casă… cu legea-n mână și cu sprijin sindical. Faptul că toate controalele venite de la București NU au scos la iveală mare-lucru îl determină pe Râpaș să se adreseze Procurorului General. Ieșirile periodice în conferințe de presă creează un precedent la Bistrița și știrbesc din autoritatea și profesionalismul instituției. De cealaltă parte, sunt mulți agenți care se simt reprezentați de Râpaș și susțin din umbră aceste ieșiri publice, pe motiv că îi temperează pe șefii instituției, care în unele cazuri își impun voința în afara regulementelor !

9 bookmark
33 notes
101 views
bookmark icon

33 thoughts on “Polițistul Râpaș iese la atac! La conferința de presă a venit interlopul Recidivă să-l denigreze. Cică ar fi trimis de dușmanii din IPJ! Liderul de sindicat se ia de șefii mari: Lupșa și comisarul Moldovan! E ca la balamuc la Bistrița!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.