Pompier bistrițean, transferat la o clinică din Austria după ce a suferit arsuri pe 40% din corp!

 -  -  17


 

 

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din județul Bistrița-Năsăud a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corporală după ce îmbrăcămintea sa a fost cuprinsă de flăcări. Bărbatul, pompier de meserie, se afla în gospodăria proprie unde lucra cu foc deschis, iar din cauza vântului puternic, flăcările i-au cuprins rapid și hainele.

Acesta a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafața corporală, respectiv pe față, piept și spate, dar și pe membrele superioare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, victima a fost transportată de către apropiați la Spitalul Județean de Urgentă Bistrita, fiind internat în secția de terapie intensivă. ”Din fericire, este conștient și cooperant și are sprijinul necondiționat al familiei și al colegilor pentru a trece cât mai repede peste acest moment greu. Echipa medicală ce se ocupă de îngrijirea acestuia și comanda unității urmează să ia cea mai buna decizie pentru continuarea tratamentului de specialitate care se impune în astfel de cazuri. Suntem alături de colegul nostru și îl așteptăm sa revină cât mai rapid în echipa din care face parte și alături de care deservește întreaga comunitate!”, a declarat Marius Rus.

Ulterior, medicii au luat decizia de a îl transfera pe bărbat la o clinică de specialitate, însă, pentru că nu s-a găsit loc într-o clinică din România, bărbatul va fi transferat la o clinică din Austria.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a precizat că bărbatul este militar și beneficiază de asigurare din partea Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

 

17 bookmark
0 notes
1378 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.