Populismul la cele mai mari cote! Radu Moldovan inventează premii pentru crema județului și se pune-bine cu națiunea!

Președintele Consiliului Județean excelează în acte de populism și acordă premii celor mai „marcante” figuri ale județului. Anul acesta au primit laude și diplome afaceriști, sportivi sau artiști. Distincțiile au fost acordate într-un cadru festiv, la Hotel Metropolis. Parcă într-o continuă campanie electorală, Radu Moldovan se gudură pe lângă diverse personaje și oferă distincții de recunoștință… în numele județului, chipurile…

 

Panoul de onoare – o altă invenție marca Radu Moldovan

Președinții de Consiliu Județean au fost puși la vedere, pe holurile instituției și au fost premiați de actualul șef al instituției. Vasile Negrușeri a fost sărit de la panoul de onoare, gafă pe care Moldovan și-a asumat-o, dar deocamdată NU a completat pleiada vicepreședinților de la panou. Liviu Rusu a lipsit de la inaugurarea panoului de la intrarea în instituție.

 

 

 

 

 

 

 

Din ciclul diplome de onoare, în urmă cu câteva luni președintele CJ a mulțumit pentru serviciul adus în slujba județului celor 3 pensionari, Redl, Tiniș și Orțan. Arhitectul-șef a fost premiat pentru perioada în care s-a „jertfit” pentru județul nostru.Aceeași rețetă: speech-uri și laude, plus poză de final și hârtia înrămată.

 

 

 

 

 

Moldovan acordă 6 diplome pentru 6 oameni mari și se pune bine cu toată  lumea!

re7Titlul de cetățean de onoare al județului este inventat de Moldovan. În 2015 au luat plachete comandate de Radu Moldovan, noii cetățeni de onoare ai județului:

  1. inginer PAUL-ADRIAN ILIEȘ
    Paul Adrian Ilieș este managerul companiei RAAL, compania cu capital românesc cu cel mai mare număr de angajați din Bistrița (1800 de persoane). Domnul inginer Paul Ilieș, a fost încă din 1979 un pionier al domeniului, înițiind proiectarea radiatoarelor din aluminiu și a schimbătoarelor de căldură.
  2. plutonier adjutant VASILE ZBÂNCĂ – În perioada iulie 2009-februarie 2010, Batalionul 812 Infantierie ”Șoimii Carpaților” a executat o misiune în teatrul de operații din Afganistan, sub comanda Colonelului Cornel Scurt. În această perioadă, plutonierul adjutant VASILE ZBÂNCĂ a fost victima unei explozii și s-a recuperat după lupte grele ale medicilor de la o clinică de specialitate din Germania.
  1. Profesor Universitar Doctor POMPEI COCEAN
    Domnul Prof. Univ. Dr. Pompei Cocean, este originar din comuna Tîrlisua. S-a remarcat prin activitatea științifică și literară obținând Premiul Academiei Române în anul 1997. Este primul autor al monografiei județului Bistrița-Năsăud și are peste 300 de lucrări științifice publicate. A deținut pe rând mai multe funcții manageriale: director al Departamentului de geografie regională, decan al Facultății de Geografie, prorector al Universității Babeș-Bolyai și coordonator al Colectivului de Geografie din Filiala Academiei Române, Cluj-Napoca.
  2. Inginer Emanoil Ioan VICIU
    Emanoil Ioan VICIU este unul dintre cei mai bine cotați manageri privați din România. A fost în Top-Managementul Teraplast Grup, cel mai mare procesator de mase plastice din regiune și fondator al Asociației Patronale UGIR 1903. A susținut într-un mod creativ dezvoltarea mediului de afaceri bistrițean, dar și cel educațional, fiind unul dintre cei mai importanți susținători ai proiectului de dezvoltare al Extensiei Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
  3. MIRON DUCA,- Laureat al Premiilor pentru cultură Română al UAP;
    – Operele sale s-au lăsat admirate în peste 30 de expoziții personale și în peste 100 de expoziții de grup, din Canada și Statele Unite ale Americii, până în Israel, Marea Britanie și aproape toate statele membre ale Uniunii Europene.
  4. r1 400Gabriela SZABO:
    – 5 ani la rând cea mai bună atletă a României;
    – Desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai mare sportivă a Europei;
    – A stabilit recordul mondial la 2000m și la 5000m;
    – a fost de 4 ori campioană mondială;
    – din 2013 deține titlul de Ambasador al turismului românesc;
    – Ministru al Tineretului și Sportului până în urmă cu aproximativ o lună, postură din care a sprijinit consistent sportul din județul Bistrița-Năsăud, motiv pentru care vreau să îi mulțumesc public!

Diplomă de excelență a primit Denis Dobraniș Campion European la GO și antrenorului său, domnului profesor Teodor Vîrtic.

 

Mica Oprea pune blatul pentru premii secretarilor ieșiți la pensie

Domnișoara Mica Oprea – Secretarul Județului Bistrița-Năsăud, am oferit diplome de excelență unor oameni care și-au dedicat întreaga viață administrației și cetățenilor care i-au reprezentat. Ei sunt:

”Diplomă de excelență”

IOAN MUREȘAN, pentru activitatea desfășurată în cadrul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, unde a activat din anul 1973 de la terminarea facultății de Istorie a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Din 1989 și până în anul 2015, mai mult de două decenii, a condus cu profesionalism, în calitate de Șef serviciu, această instituție. Membru marcant în diverse comisii la nivel județean, cum ar fi comisia de heraldică, cea de atribuire de denumiri sau în cea de dezvoltare a strategiei județului Bistrița-Năsăud.

  1. EDIT-CLARA RAȚIU, pentru activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei MAIERU, începând cu anul 1984.
  2. IOAN PETRIC, pentru activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei ILVA MICĂ, în perioada 1989 – 2010.
  1. DUMITRU POP pentru activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei ROMULI, pe o perioadă de 12 ani și secretar al comunei PETRU RAREȘ, o perioadă de 27 de ani.activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei MONOR, județul Bistrița-Năsăud, în perioada 1986 – 2015.
  1. Se acordă ”Diplomă de excelență” domnului IOAN POP, pentru activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei MONOR, județul Bistrița-Năsăud, în perioada 1986 – 2015. În cei 46 de ani de activitate, din care 18 ani ca profesor în învățământ și aproape 29 de ani ca secretar de comună în administrația publică în cadrul primăriei comunei Monor, a dat dovadă de profesionalism și devotament.
  2. VASILE VASILE, pentru activitatea desfășurată în funcția de secretar al comunei COȘBUC, pentru o perioadă de 13 ani și 10 luni

Diplome pe povești lacrimogene

re

Motivul pentru care au fost premiați câțiva angajați. Iată cum a motivat președintele CJ:  „În urmă cu aproximativ 3 luni de zile, am primit o scrisoare din partea unei doamne, pe nume Angela din Satu Mare. Acea doamnă a exprimat cu încântare experiența de a vizita Casa Argintarului din Bistrița și Muzeele memoriale George Coșbuc și Liviu Rebreanu. Citez un fragment din scrisoare: ”la Casa Argintarului/Centrul German, am întâlnit un ghid foarte documentat, binevoitor și sufletist, care ne-a impresionat în mod deosebit”. Impresionat de scrisoare, Moldovan le-a acordat diplome de merit unor angajați ai Complexului Muzeal:

Domnul VASILE SANDU, de la Muzeul memorial George Coșbuc.

Domnul VALER ILOVAN, de la Muzeul memorial Liviu Rebreanu.

Domnul EUGENIU MILOȘ, de la Centrul German ”Casa Argintarului” Bistrița.

„Îi felicit pe fiecare dintre cei premiați astăzi și le doresc multă sănătate și împliniri alături de cei dragi! Le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru oamenii acestui județ minunat!” – este încheierea mesajului potat de Radu Moldovan.

Astfel de gesturi populiste contribuie la imaginea lui Radu Moldovan, dar duc în derizoriu titlurile onorifice, acordate în unele cazuri unor personaje care NU au excelat decât prin conjuncturi favorabile.