Porți deschise la ISU, de Ziua Pompierilor

An de an, pe data de 13 septembrie este sărbătorită Ziua Pompierilor. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud deschide porțile tuturor subunităților și așteaptă vizitatori de toate vârstele.

Astfel, toți cei care doresc să cunoască oamenii din spatele uniformelor de salvatori, să le afle poveștile și, de ce nu, să își încerce alături de ei îndemânarea pot vizita subunitățile de pompieri din județ.

”Cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, porțile tuturor subunităților de pompieri din județ sunt deschise până vineri inclusiv, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Vă așteptăm cu mic cu mare să ne treceți pragul!”, transmite ISU Bistrița-Năsăud.

Vor putea fi vizitate unitățile și subunitățile din Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Prundu Bârgăului și Lechința.

Cu această ocazie, pompierii organizează diverse activități în care vor prezenta cele mai moderne autospeciale de intervenție, modalitățile de acordare a prim ajutorului, lecții de prevenire a incendiilor, precum și modul de comportare ce trebuie adoptat înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

Pe 13 septembrie 2023 se împlinesc 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire şi curaj împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istoria neamului, data de 13 septembrie fiind aleasă drept zi aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *