Povestea Vinului pe pasajele Bistriței merge mai departe. O nouă ediție va avea loc între 18 și 21 august

În perioada 18 – 21 august, Asociația Mocănița Transilvaniei, în parteneriat cu Primăria Bistrița, organizează o nouă ediție a evenimentului ”Povestea Vinului pe pasajele Bistriței”. Organizatorii și-au propus să pună pună în valoare pasajele mai puțin umblate ale Bistriței.

”Tema de anul acesta va fi “Pasaje în lumină”, atenția fiind îndreptată către aceste locuri cochete, ce au potențialul de a oferi unicitatea și farmecul micului burg transilvănean. Ediția a 2-a va avea loc între 18 și 21 august. La fel ca și anul trecut, activitățile vor avea loc în cinci zone, pe Axa Breslelor, începând de la Turnul Dogarilor și până la zona Arcadelor (aproape de strada Gheorghe Șincai). Palatul Culturii din Bistrița s-a implicat alături de noi, iar ediția aceasta va beneficia de artiști mai cunoscuți, precum Vița de Vie, The Mono Jacks, Iarba Fiarelor, Jurjak, Ana Coman, Corina Sârghi & Taraful Jean Americanu, Alex & The Fat Penguins, Trigon, Trupa 7 Pași, Bancea, Borzoș & Năsăudean, Magnetic Sax”, precizează organizatorii.

De asemenea, vor fi amenajate zone destinate meșteșugului și artizanatului și trei zone de activități, respectiv în poienița de la Turnul Dogarilor, în Piațeta Dominicană și în zona denumită “La arcade”. Nu va lipsi nici zona gastronomică și, în plus, vor avea loc proiecții de film, degustări de vin, tururi ghidate, ateliere, lectură publică și activități pentru copii.

Accesul va fi liber, iar fondurile generate de acest eveniment vor merge către restaurarea traseului mocăniței de la Teaca.