Codul Silvic s-a modificat și Doina Pană (numită Ministru al Apelor și Pădurilor) se laudă că a rezolvat problema lemnului de foc, dar NU zice că în județul ei se va construi un depozit de deșeuri FIX în pădurea din Tărpiu! Asta pentru că au strecurat un amendament “la comandă!”

Modificările aduse Codului Silvic au fost aprobate astăzi și sub pretextul rezolvării probemelor legate de lemnul de foc, a trecut și amendamentul care permite realizarea depozitelor de gunoi în pădure. Județul nostru este direct-afectat, deoarece Consiliul Județean intenționează să extindă groapa de gunoi de la Tărpiu și să construiască o celulă în pădurea din apropiere.

Despre paragraful la comandă, parlamentarii PSD de Bistrița NU zic nimic! În schimb, Partidul Verde a luat atitudine!

 

pana 1

x0

 

 

 

 

 

 

balan 1“Mi-e groază dacă vine vreo propunere, din nou ca doamna Pană, născătoarea radarului pădurii, să fie nominalizată la Ministerul Pădurilor, Apelor. Consider că doamna pur și simplu a dat cu tifla în munca sa, în toți anii când a gândit Radarul Pădurii. Să vii tu să distrugi opera, care oricum nu duce la mari satisfacții. Mi se pare de-a dreptul cinic, ridicol! a declarat Marius Bălan, reprezentantul Partidului Verde.

 

UPDATE: Astăzi, în jurul orelor 14.30, Doina Pană a fost desemnată Ministru al Apelor și Pădurilor!

În proiectul de modificare a Legii s-a adăugat un nou amendament (față de forma adoptată de Senat), pentru a permite realizrea de gropi de gunoi în pădure. Una dintre aceste “completări” despre care se vorbește în expunerea de motive atașată propunerii legislative este completarea articolului 37 din Legea 46/2008 Codul Silvic.

Concret, articolul 37 prevede, la alineatul (1), litera e), pe care PSD l-a completat:

“Pot fi scoase definitiv din fondul forestier național, doar cu condiția compensării acestora, fără reducerea suprafeței fondului forestier și cu plata anticipată a obligațiilor bănești, numai terenurile necesare realizării sau extinderii următoarelor categorii de lucrări și obiective:

e) surse și rețele de apă și de canalizare, surse și rețele de energie din resurse convenționale sau regenerabile, rețele și sisteme de comunicații, drumuri de interes județean și local, parcuri recreative, parcuri tematice și/sau educaționale, precum și lucrări și/sau construcții hidrotehnice și de piscicultură”. În forma adoptată de Senat, la această listă se adaugă un nou obiectiv: depozitele de deșeuri, care se păstrează şi în amendamentele adăugate în Camera Deputaţilor.

 

CLICK pentru modificările aduse Codului Silvic

 

tt0 - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca o ironie a sorții, Daniel Suciu și Doina Pană sunt membrii ai comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic în Camera Deputaților, iar prin modificările aduse Codului Silvic prin strecurarea unui paragraf, deputații de Bistrița ar trebui să se împotrivească, de dragul echilibrului ecologic pe care- l reprezintă în comisia respectivă.

Tovarășa Doina Pană se laudă că a rezolvat criza lemnului de foc, dar NU zice că a modificat Codul Silvic încât de-acum înainte se pot construi depozite de gunoi în pădure!

 

k9“În urmă cu 2 ani, după lupte foarte grele împotriva unui sistem mafiot dezlănțuit, se vota un nou Cod Silvic. O victorie uriașă dar doar în aparență pentru ca el conține doar principii. Aplicarea lui depinde de hotărâri de guvern ulterioare care nu s-au dat sau s-au dat defectuos. De ex: am introdus pentru prima dată în cod “asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populație”. Oricâtă gălăgie am făcut (scrisori deschise, somări de la tribuna Parlamentului), Guvernul Ciolos s-a făcut că n-aude și criza lemnului de foc a explodat datorita HG-ului defectuos dat.

 

Ca să nu se mai repete situația, indiferent ce guvern iresponsabil va veni la un moment dat, astăzi am votat modificarea Codului Silvic încât SĂ SCRIE IN EL exact cum se face “asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populatie”. Mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles și și-au dat astăzi votul!” – a completat Doina Pană pe pagina sa de facebook.

 

 

După aceste modificări ale Codului Silvic, cel mai probabil Consiliul Județean urmează să achiziționeze porțiuni din Pădurea Tărpiului și să construiască acolo celula 2 a depozitului de deșeuri!  

 

Citiți și:
x5
Partidul Verde se opune modificărilor la Codul Silvic prin care se pot construi depozite de gunoi în păduri: “”Este o lege cu dedicație, pe linie de partid! Vă dau nume: Emil Radu Moldovan!”Caricatură

Ziar de Bistrita