Prefectul: ”Mă îngrijorează începutul lunii mai, 1 și 2 mai. O să mărim efectivele și o să fim mult mai vigilenți”

 -  -  1703


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, s-a arătat îngrijorat față de modul în care vor decurge lucrurile la începutul lunii viitoare, mai exact pe 1 și 2 mai. Dat fiind faptul că urmează o nouă perioadă în care populația era obișnuită să petreacă, autoritățile anunță că, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, vor fi mărite efectivele care vor acționa în stradă.

Mă îngrijorează începutul lunii mai, 1 și 2 mai, e o perioadă delicată. (…) O să mărim efectivele și o să fim mult mai vigilenți. E clar că tot ce ține de noi, de instituțiile statului, o să facem. Însă, cel mai important rol este cel al locuitorilor județului Bistrița-Năsăud, care trebuie să fie responsabili și să stea în casă, nu în altă parte, nu la picnic sau grătare, pentru că altfel riscă niște amenzi usturătoare. Și aici nu o să fiu blând. Așa cum am spus și până acum, o spun din nou: în perioada aceasta nu există varianta ‘suntem indulgenți’. Indulgența ne costă”, a declarat prefectul într-un interviu acordat PRO BN TV.

Întrebat dacă amenzile aplicate în această perioadă nu au fost prea mari, prefectul a răspuns NU. ”Nu pentru că nu se poate altfel. Nu poți să îți falsifici declarația pe propria răspundere sau să spui că ești angajat la niște firme care nu există. Nu poți să fugi din izolare de două ori, să te prind și să nu fac nimic cu tine. Nu se poate altfel. Din păcate, dacă nu acționam așa nu știu unde eram acum”, a adăugat Stelian Dolha.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu face apel la cetățeni și le cere să dea dovadă de responsabilitate și prudență și în perioada care urmează.

Mai avem încă aproximativ 3 săptămâni în care va trebui să fim la fel de vigilenți, la fel de responsabili și va trebui să înțelegem că cu cât suntem mai prudenți, ne izolăm și respectăm condițiile, cu atât îi protejăm pe cei din jur și ne protejăm și pe noi. Mesajul este același: prudență, responsabilitate”, a încheiat prefectul.

0 notes
828 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *