Prefectul Ovidiu Victor Frenț: ”Suntem pregătiți pentru ca procesul electoral din această duminică să se desfășoare în condiții foarte bune!”

 -  -  1250


În perioada 4 – 5 noiembrie, în Bistrița-Năsăud au avut loc ședințe prin intermediul cărora președinții și locțiitorii birourilor electorale ale secțiilor de votare de pe raza județului au fost instruiți cu  privire la atribuțiile care le revin pe parcursul desfășurării alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie.

Potrivit Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, aceste ședințe s-au desfășurat în Bistriţa, Beclean şi Năsăud și au fost coordonate de prefectul Ovidiu Victor Frenț și de subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea.

Suntem pregătiți pentru ca procesul electoral din această duminică să se desfășoare în condiții foarte bune. Pe raza județului Bistrița-Năsăud sunt organizate 313 secții de votare și pe această cale îi îndemn pe toți cetățenii cu drept de vot să își îndeplinească datoria civică fundamentală de a merge la urne, unde își pot exprima prin vot punctul de vedere”, a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

La şedinţa de instruire care a avut loc la Bistrița, au participat şi preşedintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, judecător Reghina Berari, precum și reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Maria Vlad, alături de alți șefi ai instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud implicate în buna desfășurare a procesului electoral.

Pe parcursul desfășurării ședințelor a fost prezentat cadrul legal al alegerilor pentru Președintele României și s-au făcut și precizări cu privire la operațiunile de centralizarea a voturilor și de constatare a rezultatelor pentru secțiile de votare. De asemenea, s-au prezentat materialele necesare şi ghidul cu instrucţiuni, precum și Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV).

Alegerile prezidențiale vor avea loc duminică, 10 noiembrie.

0 notes
375 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *