Prefectul și subprefecții de Bistrița-Năsăud, numiți în funcții. Astăzi vor depune jurământul

 -  -  938


Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi au fost numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune joi jurământul. Printre aceștia se numără și prefecții și subprefecții județului Bistrița-Năsăud.

Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine (joi – n.r.) după ora 13,30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a spus premierul.

Printre cei deja numiți se numără și prefectul și subprefecții județului Bistrița-Năsăud. Astfel, Instituția Prefectului va fi condusă de Stelian Dolha – pe postul de subprefect – și de Lorand Toth (fost președinte al USR Bistrița-Năsăud) și Decsei Atilla (liderul UDMR Bistrița-Năsăud)- subprefecți.

În ceea ce îl privește pe Eugen Curteanu, cel care a ocupat până acum funcția de subprefect, acesta a fost eliberat din funcție printr-o Hotărâre de Guvern. Totuși, el ar putea deveni secretar general al Instituției Prefectului, post nou înființat.

Sursa citată a mai precizat că acolo unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora până la numire.

Potrivit modificărilor aduse Codului administrativ, funcţia de prefect devine funcţie de demnitate publică.

La nivel național, PNL are 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR PLUS – 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR – 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. 

Premierul Florin Cîțu a mai precizat că în județele unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora până la numire.

0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *