Din Bistrita

Prefectul Stelian Dolha a solicitat mai multe filtre în județ. În ce zone acționează echipajele mixte de control

 -  - 


Situația epidemiologică cu totul specială din județele învecinate, în special Suceava, dar și Cluj sau Mureș, precum și din comunele aflate în apropierea graniței cu acestea, au impus suplimentarea dispozitivelor de patrulă și control și întărirea acestora cu forțe ale Ministerul Apărării Naționale.

La solicitarea prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, începând de astăzi, 5 aprilie, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare în județ și municipiu.

Încă din cursul dimineții, filtrele fixe au fost instalate în localitățile Tiha Bârgăului și Pasul Tihuța (pentru intrarea-ieșirea către județul Suceava) și în Dealul Ștefăniței (pentru limita cu județul Maramureș).

Alte filtre au mai fost instalatate în comuna Braniștea (pentru ieșirea spre Cluj și Teaca pentru județul Mureș) , dar și pentru supravegherea situației epidemiologice din localitatea Pintic.

Pentru municipiul Bistrița filtrele sunt instalate la ieșirea dinspre cartierul Unirea, respectiv ieșirea către orașul Năsăud.

Pentru siguranța locuitorilor din Bistrița-Năsăud este nevoie de întărirea filtrelor, dar și de verificarea minuțioasă a justificării deplasării la zeci sau sute de kilometri distanță a locuitorilor din județele vecine. Chiar dacă măsurile luate la nivel județean, inclusiv cele referitoare la documentele care însoțesc situațiile de excepție pentru care se permite deplasarea, pot părea mai restrictive, toate au fost adoptate în interesul locuitorilor acestui județ. Am convingerea că vom reuși, împreună, printr-un efort comun al tuturor celor din linia întâi dar și al locuitorilor județului, sătrecem cu bine peste această perioadă de cumpănă”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Aproape 100 de sancțiuni, aplicate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 220 de poliţişti, 81 de jandarmi și 41 de poliţişti locali și militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, polițiștii au efectuat 1.787 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 847 de locații, ocazie cu care au fost depistate 2 persoane care nu au respectat măsura izolării. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină, sub pază și sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 70 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 168.200 lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

Totodată, jandarmii au verificat 698 persoane, aflate în 404 locații, din 84 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. În plus, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 de lei.

21 views
bookmark icon

One thought on “Prefectul Stelian Dolha a solicitat mai multe filtre în județ. În ce zone acționează echipajele mixte de control

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.