Prefectul Stelian Dolha anunță că Poliția și Jandarmeria vor fi la datorie de Rusalii și vor efectua controale

 -  -  965


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a făcut apel la cetățeni și la agenții economici care au deschis terase să respecte măsurile impuse de autorități și în perioada următoare, în special în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor. Prefectul a mai anunțat că polițiștii și jandarmii se vor afla și de această dată la datorie și că vor efectua controale.

Uitându-mă încă o dată pe cifre, aș merge în continuare pe măsuri de precauție, pe o variantă moderată de relaxare și nu pe una tumultuoasă, abruptă și aș ruga cetățenii și administratorii de terase să respecte toate măsurile care le sunt comunicate. Adică distanța aceasta de 2 metri să fie respectată, la masă să nu stea mai mult de 4 persoane. Aceste măsuri trebuie respectate pentru că în continuare, mai ales că vin Rusaliile, controale o să existe, o să le facem, Poliția o să fie prezentă prin patrule, împreună cu Jandarmeria, iar cei care nu respectă o să suporte consecințele. Nu se poate altfel. Nu îmi place să vorbesc despre asta – despre măsuri și sancțiuni, dar, pe de altă parte, nu reușim să menținem situația sub control decât așa”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-un interviu acordat Sângeorz TV.

De asemenea, prefectul a completat că a purtat discuții cu Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț cu privire la măsurile de care trebuie să se țină cont la slujbele care vor fi oficiate de Rusalii.

Am vorbit și cu Înalt Preafericitul Andreicuț și am stabilit câteva reguli elementare de funcționare și de deplasare a credincioșilor la aceste sărbători. E clar că slujbele o să fie în continuare în aer liber, cu păstrarea distanțării, dar, pe de altă parte, acel traseu al icoanelor cu care eram obișnuiți altă dată, astăzi nu o să îl mai putem face pe această variantă. Dar, ca altă locație, dacă am putea să îl facem undeva tot în aer liber, e clar că o să fie permis și putem să îl facem. Și acolo, indiferent că e la cimitir, la biserici sau în altă parte, distanțarea socială va trebui să o păstrăm. E o măsură pentru siguranța și sănătatea noastră”, a mai declarat Stelian Dolha.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a completat că, potrivit ultimelor informații de la nivel național, starea de alertă ar putea continua și după data de 15 iunie.

În ceea ce privește cazurile de COVID-19 confirmate până acum la nivelul județului, 343 ca număr, prefectul a precizat că cifra nu este una mică, dar nu este nici una care să ”pună pe gânduri” autoritățile, mai ales în condițiile în care ”în județ se testează masiv, fiind efectuate circa 150 de teste zilnic”.

0 notes
90 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *