Prefectul Stelian Dolha către comisarii Gărzii de Mediu și primari: ”Prioritatea noastră este să rezolvăm problema deșeurilor depozitate ilegal”; până acum s-au dat amenzi de peste 130.000 de lei

 -  -  21037


Reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud au participat la o ședință organizată la sediul Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, tema principală a întâlnirii fiind legată de campania de control care se desfășoară în această perioadă în județ.

În prima etapă, reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că au atras atenția atât primăriilor, cât și persoanelor fizice asupra depozitărilor ilegale de deșeuri, avertizând că principala măsura pentru remedierea problemelor de mediu o reprezintă amenda.

La întâlnire a participat și prefectul Stelian Dolha, care le-a cerut comisarilor de mediu să aplice legea în mod corect, fără a ține cont de culoarea politică.

Chiar dacă există presiuni, trebuie să aveți încredere în dumneavoastră, pentru că eu vă asigur de toată susținerea. Prioritatea noastră este să rezolvăm problema deșeurilor depozitate ilegal și vă recomand să aplicați legea în mod corect, fără să țineți cont de culoarea politică. De asemenea, le recomand tuturor primarilor, dacă este cazul, să aplice amenzi, pentru ca cetățenii să păstreze curățenia, deoarece au competență să facă acest lucru”, a spus Stelian Dolha.

Până în momentul de față, patru primării au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu, după cum urmează: Coșbuc – 15.000 lei, Prundu Bârgăului – 15.000 lei, Dumitrița – 5.000 lei și Monor – 15.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate și 13 amenzi cu o valoare totală de 81.000 lei unor persoane fizice, iar un mijloc de transport a fost confiscat.

Avem cu toții datoria morală să respectăm natura, iar asta înseamnă să păstrăm mediul înconjurător curat și sănătos în fiecare zi. Împreună reușim!”, a adăugat prefectul Stelian Dolha.

2 notes
162 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *