Prefectul Stelian Dolha: ”Culmea proiectării: poduri pentru care ai nevoie de o scară ca să le poți traversa”

 -  -  11212


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a ajuns sâmbătă în comunele Târlișua și Nimigea, pentru a evalua pagubele produse de ploi, însă, în urma acestor vizite, s-a arătat nemulțumit de calitatea unor lucrări executate în cele două comune. Prefectul spune că ”amenajările au fost făcute de mântuială”.

Astăzi am făcut o primă constatare a efectelor ploilor în averse de ieri din Târlișua, pentru care a fost emis un cod roșu de vreme severă. Din fericire, de data aceasta pagubele produse gospodăriilor de ploi n-au avut severitatea anticipată de avertizare. Voi trimite comisia specială de evaluare a efectelor inundațiilor săptămâna viitoare atât la Târlișua cât și în Nimigea, o altă comună în care am ajuns astăzi, pentru inventarierea pagubelor și ulterior înaintarea proceselor verbale către Guvern pentru despăgubiri”, a spus Stelian Dolha.

Prefectul a mai precizat că a avut parte și de suprize neplăcute.

Dincolo de efectele recente ale ploilor severe am avut și astăzi neplăcuta surpriza de a găsi amenajări făcute de mântuială: șanțuri de scurgere colmatate, care se înfundă la extremități, șanțuri de scurgere la intrarea în gospodării peste care localnicii trebuie să improvizeze podețe din scânduri ca să poată avea acces în propriile case la orice ploaie mai serioasă. Iar culmea proiectării, poduri pentru care ai nevoie de o scară ca să le poți traversa”, a mai adăugat sursa citată.

Reamintim că vineri seara, populatia din comuna Târlișua a fost avertizată preventiv prin sistemul RoAlert cu privire la faptul că se află sub incidența unui cod roșu de ploi.

Astăzi am făcut o primă constatare a efectelor ploilor în averse de ieri din Târlișua, pentru care a fost emis un cod…

Publicată de Stelian Dolha pe Sâmbătă, 4 iulie 2020
1 notes
337 views
bookmark icon

One thought on “Prefectul Stelian Dolha: ”Culmea proiectării: poduri pentru care ai nevoie de o scară ca să le poți traversa”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *