Prefectul Stelian Dolha: Declarația pe propria răspundere va mai fi necesară doar în trei comune ale județului Bistrița-Năsăud. Care sunt acestea

 -  -  13859Declarația pe propria răspundere va mai fi necesară doar pentru a justifica deplasarea în trei comune de pe raza județului Bistrița-Năsăud, a anunțat, vineri, prefectul Stelian Dolha. Acesta a completat că noua decizie a fost luată tinându-se cont de o hotărâre adoptată la nivel național.

E o decizie a comandamentului acțiunii – secretarul de stat Raed Arafat, e conform HG 394/2020, prin care a fost declarat teritoriul administrativ al capitalei României și al județului Ilfov și teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 km ca perimetru în jurul acestor unității administrativ teritoriale, dar nu mai mult de limita de județ. Era o discuție pe care am avut-o și înainte, legată de zona metropolitană. Dacă atunci am spus că era nevoie de o constituire administrativă a zonei metropolitane, acum s-a revenit cu o hotărâre prin care ni se permite să ne extindem pe această distanță de 30 de km”, a declarat prefectul Stelian Dolha, în timpul unui interviu acordat PRO BN TV.

Această nouă decizie luată la nivel național a fost pusă în practică și în Bistrița-Năsăud, ceea ce a dus la situația în care declarația pe propria răspundere va mai fi necesară doar pentru deplasări în trei comune din județ.

”Astfel, ne-am extins și noi pe o distanță de 30 de km, tot ce înseamnă municipiul Bistrița cu cartierele componente și ne-am dus pe o rază de 30 de km în județul Bistrița-Năsăud. Mergând pe această rază, putem spune că rămân trei comune extreme ale județului unde declarația pe propria răspundere o să fie încă necesară. E vorba despre Romuli, Șanț și Lunca Ilvei. Atât. Acestea sunt cele trei comune unde declarația pe propria răspundere mai este valabilă, pentru că ele nu intră în cei 30 de km de așa-zisă zonă metropolitană ca perimetru în jurul unității administrativ-teritoriale municipiu. În rest, în județul Bistrița-Năsăud, oamenii pot să circule fără această declarație pe proprie răspundere. E elementul de noutate pe care îl avem astăzi. E o hotărâre la nivel național care s-a luat și pe care o să o respectăm. Sper să fie de bun augur”, a mai adăugat prefectul Stelian Dolha la PRO BN TV.

Cu toate că declarația nu va mai fi necesară în restul comunelor, sursa citată a mai adăugat că îi sfătuiește pe bistrițeni să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, de igienă, pentru că ”însă semnele nu sunt de relaxare în județul Bistrița-Năsăud”.

De la debutul pandemiei și până în acest moment, în județ au fost confirmate 315 cazuri de COVID-19, fiind înregistrate și 24 de decese.

Prefectul Stelian Dolha: Există 5 cazuri confirmate la LEONI, mă bucur că s-au decis să TESTEZE ÎN MAS

Prefectul Stelian Dolha: Există 5 cazuri confirmate la LEONI, mă bucur că s-au decis să TESTEZE ÎN MASĂ

Publicată de PRO BN TV pe Vineri, 22 mai 2020

1 notes
2984 views
bookmark icon

One thought on “Prefectul Stelian Dolha: Declarația pe propria răspundere va mai fi necesară doar în trei comune ale județului Bistrița-Năsăud. Care sunt acestea

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *