Prefectul Stelian Dolha despre focarul de COVID-19 de la centrul de vârstnici din Maieru: ”O infirmieră a făcut ravagii acolo”

 -  -  11203


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, susține că o infirmieră care nu ar fi respectat măsurile minime impuse de autorități, precum obligativitatea purtării măștii la locul de muncă, este de vină pentru focarul de COVID-19 de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru.

”Celebra infirmieră a făcut ravagii. Este un caz despre care nu putem să îl dăm la aspectele pozitive ale acestei pandemii, ci la cele negative. Un om care nu respectă niște măsuri de siguranță, de igienă, de protecție, precum purtarea măștii de siguranță, a reușit să infecteze alți 21 de oameni în centrul de vârstnici de la Maieru. (…) Totul a plecat de la o infirmieră care a infectat aproape tot centrul de vârstnici de la Maieru pentru că nu a purtat masca. Nu a purtat-o pentru că a zis că nu o suportă sau o purta doar de formă”, a declarat prefectul Stelian Dolha, care susține că informația a aflat-o în urma anchetei epidemiologice pe care specialiștii Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au efectuat-o la centrul de la Maieru.

Potrivit sursei citate, a fost înregistrat deja și un deces al unui pacient provenit de la acest centru.

”Uite că deja avem și un deces din Maieru, la o persoană care era venită de la centrul de vârstnici. Lucrurile nu sunt deloc simple acolo. Doar trei persoane au scăpat, acestea fiind duse într-un apartament pus la dispoziție de autoritatea locală de acolo, dar restul de 21 au fost confirmate pozitiv. (…) Prea multe persoane dintr-o dată, din cauza unei doamne care nu a respectat măsurile. Asta o spun acum nu ca să arunc vina pe cineva, dar e grav”, a mai precizat prefectul în emisiunea Firu-n patru de la postul local de televiziune AS-TV.

Stelian Dolha afirmă că a luat legătura cu Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, cea care administrează acest centru.

Nu știau nici ei pentru că lucrul acesta s-a păstrat acolo pe circuit închis, ca o lege a tăcerii, dar carevăd că încă funcționează, deși nu ar trebui. Eu chiar i-am rugat pe locuitorii județului Bistrița-Năsăud ca în momentul în care semnalează astfel de lucruri să le transmită mai departe, pentru că uite unde duce nerespectarea acestor condiții de igienă și protecție socială. (…) Cei de la Filantropie sunt sigur că și-au luat deja măsurile cuvenite. Din punctul meu de vedere, nu cred că doamna respectivă mai poate să lucreze în centru. Nu mai are ce căuta acolo. E clar că ei trebuie să își facă curățenie acolo”, a mai spus prefectul.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a arătat îngrijorat de evoluția actuală a situației epidemiologice.

Reamintim că la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru a fost focar de COVID-19, 21 de persoane fiind confirmate cu infecție cu noul coronavirus. 18 beneficiari, trei infirmiere și bucătăreasa centrului au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate aceste persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

1 notes
328 views
bookmark icon

One thought on “Prefectul Stelian Dolha despre focarul de COVID-19 de la centrul de vârstnici din Maieru: ”O infirmieră a făcut ravagii acolo”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *