Prefectul Stelian Dolha: ”Evaluăm toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a resuscita procesul de vaccinare”. Urmează noi campanii în orașe, unde se vor acorda și vouchere

 -  -  1094


Autoritățile din Bistrița-Năsăud recurg la diverse soluții pentru resuscitarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, la finalul acestei săptămâni, în toate cele 4 orașe din județul Bistrița-Năsăud se vor desfășura campanii de vaccinare adresate tinerilor cu vârste de peste 12 ani. Dacă vor alege să se vaccineze, aceștia vor putea beneficia și de diferite vouchere.

Suntem într-un moment în care evaluăm toate resursele pe care le avem pentru acest proces de vaccinare și pentru resuscitarea vaccinării. Eu sunt sigur că, după ce trece perioada verii, procesul de vaccinare o să intre într-un alt ritm, unul ascendent, așa cum l-am avut și înainte. Până atunci trebuie să facem evaluarea momentului, să vedem unde suntem și ce putem să facem pentru a îmbunătăți acest proces al vaccinării”, a spus prefectul județului, Stelian Dolha, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Astfel, pentru a resuscita procesul de vaccinare, în zilele de sâmbătă și duminică (31 iulie și 1 august), între orele 15:00 și 21:00, în orașele Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi vor avea loc campanii de vaccinare care presupun și acordarea unor vouchere tinerilor care aleg să se imunizeze.

”O să fie o altfel de campanie de vaccinare pentru că de această dată vorbim și de niște beneficii. Nu o să fie nici mici, nici bere, dar o să fie niște beneficii sunt formă de vouchere. Acestea vor fi concepute diferit pe fiecare oraș în parte. Această campanie de vaccinare o să fie pe orașe – Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi. Voucherele constau în: o intrare gratuită la Ștrandul Codrișor, o intrare gratuită la Băile Figa, o limonadă la MegaPark, cafea și apă la hanul din Năsăud, un voucher de 15 %reducere la Lordinu, un voucher de 15 % reducere la Pizza Mania, 15% reducere la Conacul Verde, 10% reducere la magazinul Pasha, 10%reducere la magazinul Marecom, un voucher de reducere, atât pentru achiziție online, cât și la punctele de lucru ale magazinului de accesorii SpotGSM, 15 minute de experiență virtuală, 20 de lei reducere la achiziția de bilete la Festivalul Hustle din septembrie. De ce aceste vouchere? Pentru că încercăm să-i atragem pe tineri să se vaccineze. Odată vaccinați tinerii, o să se vaccineze și părinții și bunicii lor. Tinerii devin factori decidenți în familie”, a adăugat Stelian Dolha.

Astfel, tinerii care vor alege să se vaccineze vor primi câte un voucher, dar prefectul a punctat că voucherele diferă în funcție de orașul în care se va administra vaccinul.

Totodată, subprefectul Lorand Toth a anunțat că o altă campanie de vaccinare sprijinită de Instituția Prefectului va avea loc duminică, 1 august, în zona de agrement Poiana Corbilor de la Dorolea. Aceasta este organizată în cadrul unei acțiuni de strângere de fonduri pentru achiziția unui scaun cu rotile, eveniment organizat de Asociația Anisia. Tot aici vor avea loc și Cupa Anisia la pescuit sportiv pentru persoanele cu dizabilități, o licitație de picturi și de creații handmade, demonstrații de tir cu arcul, badminton și alte sporturi practicabile de persoanele cu dizabilități și o reprezentație live a artistului Alen Clay David.

0 notes
219 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *