Prefectul Stelian Dolha: ”Ne îngrijorează faptul că multe persoane continuă să trateze superficial situaţia în care ne aflăm!”

 -  -  1514


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, s-a arătat îngrijorat de faptul că încă există persoane care nu conștientizează gravitatea situației cu care țara se confruntă din cauza pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, în pragul Sărbătorilor Pascale, prefectul a făcut din nou apel la cetățeni și le cere acestora să fie raționali și precauți.

Ne îngrijorează faptul că multe persoane continuă să trateze superficial situaţia în care ne aflăm, că nu manifestă prudenţă şi nu limitează ieşirile în spaţiul public pentru motive care ar putea fi amânate. Astfel, apar imediat consecinţe nedorite precum mari aglomerări în trafic sau magazine şi, inevitabil, sancţiuni. Cu precădere acum, bucuria sărbătorilor nu trebuie confundată cu reflexul cumpărăturilor masive”, spune prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Ținând cont de pericolul la care populația este expusă din cauza noului coronavirus, sursa citată este de părere că, în această perioadă, fiecare cetățean trebuie să facă un efort minim și să fie precaut şi raţional.

Stelian Dolha consideră că măsurile impuse de autorități oferă cetățenilor și pârghii care permit deplasarea pentru probleme reale, urgente, iar forțele de ordine aflate zilnic în teren tocmai acest lucru verifică – dacă motivele cetățenilor sunt într-adevăr justificate. ”Ducem o luptă contra cronometru şi că toţi trebuie să înţelegem asta – din proprie iniţiativă sau constrânşi – altă alternativă nu avem”, a completat prefectul.

Obligaţia autorităţilor este de a lua măsuri, adaptate situaţiei din teren, pentru a stopa răspândirea virusului. Ştim că nu este uşor, că apar situaţii neplăcute, de multe ori frustrante, dar scopul final este protejarea populaţiei. Actuala criză obligă la un efort comun susţinut, iar deocamdată nu avem motive de relaxare. Doar prin distanţare socială şi limitarea activităţilor la rezolvarea problemelor de strictă necesitate, putem depăşi mai repede şi mai bine această perioadă”, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a ținut să le mulţumească tuturor celor care au înţeles gravitatea situaţiei şi respectă întocmai măsurile stabilite de autorităţi.

0 notes
639 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *