Prefectul Stelian Dolha: ”Nu e bine la Băile Figa. Lumea nu mai respectă nimic. Riscăm să avem un nou focar”

 -  -  11904


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, s-a arătat îngrijorat cu privire la situația de la Complexul Balnear Băile Figa, unde spune că a constatat că turiștii sunt mult prea relaxați și nu mai respectă măsurile minime impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, prefectul a anunțat măsuri suplimentare.

Stelian Dolha afirmă că dacă turiștii nu respectă măsurile impuse de autorități, atunci Băile Figa ar putea deveni un nou focar de COVID-19 în județ.

Am primit și eu niște informații, niște poze, am întrebat cum a stat situația acolo și vă spun că nu e bine la Figa. Adică lumea nu mai respectă nimic acolo. O să am discuții cu administratorii, adică și cu Primăria orașului Beclean și cu cei care comercializează tot felul de produse acolo. Nu putem să ne călcăm în picioare acolo. Dacă nu intrăm cu niște măsuri foarte clare de distanțare socială, riscăm ca Figa să devină focar de infecție în perioada următoare. În ceea ce privește purtarea măștii, e în aer liber astfel că purtarea măștii e clar că nu poți să o impui, dar distanțarea socială da”, a declarat prefectul într-o emisiune de la BEX TV.

Sursa citată a completat că pentru a se asigura că măsurile vor fi respectate va lua măsuri.

Cât au stat organele de ordine acolo s-au păstrat anumite măsuri, dar după nu s-a mai păstrat nimic. O să avem organe de ordine în permanență acolo. Adică tot weeekend-ul – vineri, sâmbătă, duminică – o să fie o patrulă a Jandarmeriei la Băile Figa. Nu ne putem juca cu sănătatea acestui județ”, a mai adăugat Stelian Dolha.

Prefectul a completat că se aștepta ca administratorii complexului să ia niște măsuri mai dure și chiar să limiteze accesul în complex și în bazine la un anumit număr de turiști, însă afirmă că va purta discuții pe această temă cu Primăria Beclean.

”Administratorii acestor Băi e clar că trebuie să ia măsurile de precauție și de prevenție. (…) O limită a biletelor care se dau, poate chiar o programare. Știu că sună dur, dar nu avem cum să facem altfel. Nu putem să vorbim de o protecție a celor din jur dacă acolo ne călcăm în picioare. Acei oameni o să se deplaseze peste tot în județul Bistrița-Năsăud. Putem face și serii, trebuei gândită o variantă pentru că totuși suntem încă în pandemie, în vârf aproape aș putea spune și măsurile acestea trebuie să le luăm”, a mai completat Stelian Dolha.

Complexul Balnear Băile Figa a fost deschis pe data de 25 iunie.

1 notes
1029 views
bookmark icon

One thought on “Prefectul Stelian Dolha: ”Nu e bine la Băile Figa. Lumea nu mai respectă nimic. Riscăm să avem un nou focar”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *