Prefectul Stelian Dolha: “Nu lăsați garda jos în fața acestui inamic invizibil! Suntem în pericol”

 -  -  1032


Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a făcut, sâmbătă, apel la cetăţeni să nu lase garda jos şi să continue să respecte măsurile minime de protecţie sanitară şi distanţare socială, pentru a evita creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Prefectul mai anunţă că acţiunile forţelor de ordine vor fi intensificate, dar “este nevoie de mai mult decât atât”.

Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins țara și județul, iar numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător. Asta înseamnă că nu se mai respectă măsurile de protecție, de igienă, de distanțare socială, măsuri pe care am încercat să le integrăm în normalitatea vieților noastre în timpul stării de urgență.
Dacă în acele 30 de zile de stare de urgență, județul nostru era exemplar în ce privea numărul redus de cazuri de coronavirus, acum suntem în pericol!”
, a spus prefectul Stelian Dolha.

Sursa citată a făcut din nou apel la cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud.

Acțiunile de verificare și control ale forțelor de ordine sunt intensificate, dar este nevoie de mai mult decât atât. Fac un apel la conștiința dumneavoastră, dragi cetățeni! Amintiți-vă pentru ce am luptat în acea lună de stare de urgență când viețile ni s-au oprit, când am stat departe de cei dragi. Măsurile de relaxare însemna revenirea treptată la obiceiurile noastre, la muncă, la activitățile obișnuite, integrând lucrurile învățate în perioada stării de urgență. Măsurile de relaxare și starea de alertă în sine sunt un test pe care am crezut că îl vom trece cu bine. Dar nu este așa. Peste 600 de îmbolnăviri la noi în județ, 55 de decese, focare la centre de îngrijire a vârstnicilor sau chiar în rândul cadrelor medicale… Toate acestea nu sunt doar cifre, sunt frații, părinții, soții noștri! Dragi cetățeni, nu lăsați garda jos în fața acestui inamic invizibil! Efectele pe care le are pot fi din cele mai grave! Vă încurajez să vă luați toate măsurile de protecție și sunt alături de voi!”, a mai adăugat prefectul.

În ceea ce priveşte acțiunile de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus , numai în ultimele 24 de ore au fost aplicate zeci de sancţiuni persoanelor care au fost depistate în timp ce nu respectau măsurile minime impuse de autorităţi.

Jandarmii au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă în parcuri, zone de agrement, magazine, stații de alimentare cu carburant și magazine, fiind aplicate 15 avertismente scrise. Au fost verificate un număr de 33 de locații fiind legitimate 15 persoane. De asemenea, polițiștii au acționat în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrița, în zona teraselor, parcurilor, sălilor de jocuri, a centrelor comerciale și autogări, dar şi în mijloacele de transport în comun. Totodată au fost verificate 174 de societăţi comerciale și legitimate peste 250 de persoane. Au fost constatate și aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.495 lei. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 3 certificate de înmatriculare și 1 set plăcuțe de înmatriculare și au constatat o infracțiune flagrantă“, a precizat Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

La acţiunile din ultimele 24 de ore au participat 42 de polițiști și polițiști locali, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Prefectul Stelian Dolha transmite: ”Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins țara și…

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Sâmbătă, 11 iulie 2020
0 notes
157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *