Prefectul Stelian Dolha: ”Până la 1 iunie 2021, județul Bistrița-Năsăud ar trebui să ajungă la un procent de 30% populație vaccinată”. Crește capacitatea de vaccinare

 -  -  1439


Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se derulează în condiții bune la nivelul județului Bistrița-Năsăud, potrivit prefectului Stelian Dolha. Începând din această săptămână, capacitatea de vaccinare va crește, urmând ca în centrele din județ să fie administrate în total 900 de doze de vaccin/zi.

Pandemia se gestionează prin vaccinare. Aceasta este soluția. Până acum, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, s-au administrat 42.878 de doze de vaccin. Am și o statistică pe această temă: 6.429 cu vaccin Moderna, 5.164 cu AstraZeneca și 31.285 cu Pfizer. Vorbim de un număr total de peste 14.000 de persoane vaccinate complet. În procente, asta înseamnă undeva la peste 13% din populație vaccinată, ceea ce e deja încurajator. (…) Trebuie să privim optimiști toată problema aceasta. Pe lângă cei 13% imunizați prin vaccinare, mai sunt și cei care s-au imunizat natural, adică persoanele care au trecut prin infecție cu noul coronavirus. Astfel, procentul celor imunizați e mai crescut. Nu îl avem astăzi în cifre, dar deja putem să vedem luminița de la capătul tunelului, putem să avem o percepție optimistă asupra imunizării sau pandemiei în județul Bistrița-Năsăud”, a declarat prefectul Stelian Dolha în emisiunea ”Politici de fier” de la AS-TV.

Potrivit prefectului, la data de 1 iunie 2021, județul Bistrița-Năsăud ar trebui să ajungă la un procent de 30% din populație vaccinată.

”Nu mai avem chiar așa de mult timp, adică vorbim totuși de o lună și jumătate la dispoziție. Legat strict de vaccinare, eu cred că putem să atingem acest prag, mai ales că din această săptămână mărim numărul de persoane vaccinate. Dacă până acum vorbeam de 750-800 de persoane vaccinate zilnic la nivelul județului, din această săptămână putem vorbi de 900 de persoane/ zi, care înseamnă bine, un număr bun pentru județ. (…) Avem 16 fluxuri deja în județ, plus cele două la Armată și unul la MAI, deci practic vorbim de 19 fluxuri în 12 centre de vaccinare, plus cele de la MAI și Armată. Adică avem 14 centre de vaccinare cu 19 fluxuri. E deja bine”, a mai adăugat prefectul.

În schimb, cu toate că procesul de vaccinare decurge bine, prefectul Stelian Dolha s-a arătat îngrijorat cu privire la situația deceselor cauzate de COVID-19.

”Duminică am avut 8 decese. Mult. Mă îngrijorează locurile de pe ATI. Astăzi, spitalele noastre sunt full. Și trebuie să conștientizăm populația din acest punct de vedere. Dacă deja putem vorbi de o perioadă de relaxare ușoară odată cu 1 iunie, până atunci va trebui să mai suportăm toate condițiile acestea pandemice care nu sunt simple. Să porți mască la 20 și ceva de grade în aer liber nu e deloc plăcut, dar va trebui încă să o facem”, a mai completat sursa citată.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit și despre incidența cazurilor de COVID-19, afirmând că la nivelul întregului județ se înregistrează o rată de infectare de 2,51 la mia de locuitori, în vreme ce în municipiul Bistrița este peste 4 la mia de locuitori. ”Eu sper să rămână plafonată la 4 și ceva și să o ducem așa până după sărbători, când ar trebui să o scădem pentru că-mi doresc să ieșim din scenariul acesta cu restricții de week-end”, a mai precizat prefectul.

Întreaga emisiune de la AS-TV poate fi urmărită mai jos:

0 notes
564 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *