Prefectul Stelian Dolha: ”Șefa Centrului de Transfuzie de la Bistrița ar fi trebuit să își depună demisia”

 -  -  1797

După focarul de COVID-19 depistat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, care a dus chiar la închiderea unității, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, este de părere că directorul centrului, Adina Beudean, ar fi trebuit să își depună demisia.

”Lucrurile sunt puțin îngrijorătoare. Eu am o întrebare: cum s-a ajuns să avem focar de COVID-19 în Centrul de Transfuzie Sanguină, centru care astăzi nu e funcțional. Dacă noi astăzi avem o urgență, va trebui să folosim ce avem în depozite sau să apelăm la alte centre de transfuzii din țară. Din punctul meu de vedere, șefa de la Transfuzii trebuia să dea niște explicații. Mai mult decât atât, șefa de la Transfuzii de la Bistrița chiar putea merge până acolo încât poate ar fi trebuit să își depună demisia. Eu asta cred. Într-o lume normală, într-o lume în care lucrurile nu merg bine și se întâmplă astfel de anomalii, trebuie să iei și astfel de măsuri. Adică nu poți să te duci în continuare așa”, a declarat Stelian Dolha într-un interviu acordat postului de televiziune Sângeorz TV.

Reamintim că, la finele lunii septembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița a fost declarat focar de COVID-19, după ce 14 din cei 18 angajați ai centrului au fost depistați cu infecții cu noul coronavirus. Centrul a fost închis, însă unitățile sanitare din Bistrița-Năsăud nu au avut de suferit din această cauză. Activitatea centrului din Bistrița a fost suplinită de centrele din Cluj și Maramureș, care au asigurat necesarul de sânge pentru unitățile sanitare din Bistrița-Năsăud.

INTERVIU CU STELIAN DOLHA

Stelian Dolha – prefect BN

Publicată de SangeorzTV pe Marţi, 6 octombrie 2020
0 notes
922 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *