Pregătirile pentru alegerile locale, pe ultima sută de metri

 -  -  934Comisia Tehnică Judeţeană cu atribuţii în coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale în județul Bistrița-Năsăud s-a reunit într-o şedinţă de lucru pentru stabilirea unor detalii organizatorice specifice ultimei săptămâni electorale, dar și pentru prezentarea raportului de activitate la zi. Ședința s-a desfășurat la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Potrivit ultimelor date puse la dispoziţie de Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud, în judeţul Bistriţa-Năsăud figurează 262.862 alegători înscrişi în listele electorale permanente, 334 alegători înscrişi în listele electorale complementare şi 247.993 alegători posesori de cărţi de identitate.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud au fost tipărite 1.162.244 buletine de vot, care vor fi pregătite în pachete distincte, pe categorii (primar, consiliu local, preşedinte consiliu judeţean şi consiliu judeţean), pentru fiecare circumscripţie electorală şi pentru fiecare secţie de votare, începând cu data de 20.09.2020. Distribuirea efectivă a buletinelor de vot va avea loc în data de 26 septembrie.

Pe lângă respectarea punctelor cuprinse în calendarul electoral, s-a insistat pe necesitatea respectării normelor sanitare în contextul pandemiei, respectiv pe organizarea generală a activităţii în condiţii de siguranţă.

Prin urmare, în cadrul şedinţei s-a stabilit ca fiecare membru al comisiei să răspundă de un anumit număr de secţii de votare şi să verifice personal, în perioada imediat următoare, modul în care sunt pregătite sediile secţiilor pentru ziua votului.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt în total 313 secţii de votare, dintre care 83 în mediul urban şi 230 în mediul rural.

0 notes
59 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *