Premierul avertizează: Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii

 -  -  1192


Premierul Ludovic Orban avertizează că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 poate să conducă la luarea unor noi măsuri restrictive. Pentru a evita acest lucru, prim-ministrul i-a îndemnat pe români să respecte în continuare măsurile preventive și de distanțare socială.

Peste 400 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 48 de ore în România, motiv pentru care autoritățile monitorizează cu ”și mai multă atenție” situația.

Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a avertizat că “orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii“.

“Respectaţi toate regulile, protejaţi şi protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii“, a mai precizat Ludovic Orban. 

De la debutul pandemiei și până în prezent, în România au fost raportate peste 20.100 de cazuri de COVID-19.

0 notes
317 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *