Premierul Ludovic Orban: ”Școala începe în 14 septembrie și alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie”

 -  -  11146Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că anul școlar va începe la 14 septembrie, iar alegerile locale vor fi organizate în 27 septembrie și că acestea nu vor fi amânate. Mai mult, Ludovic Orban a catalogat drept ”ridicolă” ideea de a amâna data alegerilor locale.

Școala va începe la 14 septembrie și alegerile se vor ține la 27 septembrie. Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca și moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Și așa s-a prelungit mandatul aleșilor locali, alegerile au fost o dată amânate. Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toți liderii politici și data nu a fost stabilită prin hotărâre de Guvern, ci prin lege, în Parlament, care a fost adoptată aproape în unanimitate. Deja campania este în curs, deja formațiunile politice și-au prezentat candidații, aceștia sunt deja în competiție electorală, cetățenii sunt informați despre acești candidați, își formează opțiunile și este fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi, care să fie investiți cu încrederea oamenilor, care să beneficieze de actualele opțiuni ale oamenilor, pentru că e nevoie de legitimitate în conducerea localității, guvernarea locală bizuindu-se pe votul acordat de cetățeni”, a declarat Ludovic Orban, ca o reacție la declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că, dacă se amână începerea școlii, va cere și amânarea alegerilor.

Premierul a mai completat că, în opinia sa, celor de la PSD le este frică de alegeri, din acest motiv ar dori amânarea lor.

”Sigur că le e frică la pesediști de alegeri și e normal să le fie frică, pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD”, a adăugat Orban.

Premierul a subliniat că începerea școlii nu se amână, noul an școlar urmând să fie deschis la data de 14 septembrie.

Toți părinții, toți copiii, toți profesorii trebuie să știe că școala va începe”, a încheiat premierul.

1 notes
271 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *