FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă – vești despre prețul la energie electrică, pensii și programul ”Sprijin pentru România”

Bugetul pentru anul viitor va asigura resursele pentru măsurile de protejare a cetățenilor, mai ales a celor vulnerabili, și de susținere a economiei, spune premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, la nivelul coaliţiei de guvernare s-a convenit asupra preţului la energia electrică pentru consumatorii casnici pentru perioada următoare.

Pentru a prelua și în lunile următoare din presiunea creșterii prețurilor la energie, vom continua să asigurăm prețul de 0,68 de lei/kw pentru cetățenii care consumă până la 100 de kilowați pe lună și de 0,80 de lei/kw pentru cei care consumă până în 255 de kilowați. Același preț va fi și pentru cei care consumă peste 255 de kilowați, până la acest plafon, dar pentru ce depășește, luăm în calcul prețul de 1,3 lei/kw. Pentru IMM-uri, vom susține tot prețul de 1 leu/kw, iar pentru marii consumatori, 1,3 lei/kw, soluție de menținere a competitivității producției românești”, a declarat premierul.

Toate aceste elemente vor fi incluse într-o ordonanță de urgență, care va intra în vigoare începând cu luna ianuarie, pentru o perioadă de un an de zile.

De asemenea, va continua și programul ”Sprijin pentru România”.

Cetățenii și economia românească au în continuare nevoie de susținere. Vom merge mai departe cu programul ”Sprijin pentru România” atât în ce privește măsurile economice, cât și pe cele sociale, precum acordarea voucherelor de 50 de euro o dată la două luni pentru persoanele vulnerabile”, a completat prim-ministrul României.

Sursa citată a făcut un anunț și în ceea ce privește pensiile.

Vom majora pensiile cu un procent similar ratei inflației, pentru a acoperi pierderea cauzată de inflație în bugetul persoanelor vârstnice. Îi rog pe cetățeni să aibă încredere că vom găsi soluții pentru ca fiecare om să fie ajutat să depășească perioada dificilă pe care o traversăm”, a mai spus premierul.