Premierul Orban – declarație despre examenele naționale: ”Vom lua toate măsurile posibile; nu cred că părinţii trebuie să se teamă”

 -  -  954

În condițiile în care mai mulți părinți ai elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a s-au arătat îngrijorați cu privirea la modul în care se vor desfășura examenele naționale în contextul epidemiologic actual, premierul Ludovic Orban a transmis că autorităţile vor lua toate măsurile pentru a reduce ”la maxim” orice risc de infectare. ”Nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene”, a spus Orban.

“Noi o să luăm toate măsurile posibile: dezinfectarea şcolilor, nici un copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă, astfel încât să se poată respecta toate distanţele. Suntem gata să luăm şi alte forme de măsuri. De exemplu, am văzut forma aceasta de separare prin intermediul plexiurilor, care practic permit izolarea persoanelor. Deci vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor. Profesorii, de asemenea, vor purta mască, deci nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene, pentru că vom încerca să organizăm în perioada de după 2 iunie şi examenele de asemenea natură încât să reducem la maxim orice risc de infectare a elevilor”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

0 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *