Preot de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cercetat disciplinar

 -  -  1248


Un preot care slujește la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este cercetat disciplinar, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

Sursa citată a explicat că preotul nu ar fi respectat procedurile speciale impuse de conducerea SJU Bistrița în contextul situației epidemiologice actuale.

Preotul și un aparţinător al unui pacient au urcat pe secţie, ca să îi facă ceva. Pacientul nu era în stare terminală, deci nu avea neapărată nevoie de asistenţă religioasă. Mai mult decât atât, și pe partea asta a preoţilor am prevăzut proceduri speciale, şi ei trebuie să le respecte. Este motivul pentru care am cerut Serviciului de Resurse umane să deschidă o anchetă disciplinară prin intermediul Comisiei de disciplină, iar în momentul în care acesta se va întruni, preotul va fi citat”, a  declarat Gabriel Lazany.

Acest caz, petrecut la data de 21 iunie, i-a fost semnalat managerului SJU Bistrița de unul dintre medicii secției de Neurologie.

Astfel, au fost dispuse măsuri, întrucât preotul a încălcat procedurile speciale care prevăd că este interzis accesul personalului medical în alte secții decât cele în care își desfășoara activitatea. De asemenea, este interzis și accesul aparținătorilor pacienților în incinta SJU Bistrița.

0 notes
373 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *