Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Drumurile expres din Regiunea Nord-Vest trebuie să rămână în Planul Național de Redresare și Reziliență”

 -  -  983


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că proiectele care prevăd construcția unor drumuri expres în Regiunea Nord-Vest, printre care și cel care leagă județele Bistrița-Năsăud și Cluj, trebuie să rămână în Planul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Moldovan are de gând să facă demersuri pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla.

Într-o ședință a Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Vest, Emil Radu Moldovan, care este și președinte al acestui consiliu, a propus celor 24 de membri ai CDR să realizeze o adresă comună către Guvernul României prin care să solicite menținerea acestor obiective de infrastructură rutieră în Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Am fost la o întâlnire a UNCJR (n.r. – Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România) cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și vă mărturisesc că nu am venit foarte încântat după discuția cu domnul ministru Ghinea (n.r. – Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene) și noile viziuni pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Aș vrea să insist ca nu cumva să ne scoată ceea ce am obținut – drumul expres între Bistrița și Cluj, drumul expres între Baia Mare și Jibou, drumul expres între Oradea și Arad. Sunt proiecte de mobilitate extrem de importante pentru regiunea noastră și cred că ar trebui să facem niște demersuri către Guvern să ne asigurăm că ceea ce a fost prins în varianta inițială al Planului Național de Redresare și Reziliență să nu fie măcar scos, dacă nu ne adaugă ceva în plus”, a spus Moldovan.

La rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susținut o astfel de idee.

”Aveți dreptate, domnule președinte! Prioritatea majoră este ca toate lucrurile bune, puse strategic de ministrul Boloș, să fie menținute. Acest lucru l-am subliniat foarte, foarte clar în discuția pe care am avut-o cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (n.r. – Cristian Ghinea). Deocamdată nu avem semnale că s-ar restructura această componentă care vizează transportul, ci doar de includere a unor componente noi care au fost solicitate de administrațiile locale. Această componentă strategică nu s-a pus în discuție, dar stăm cu ochii pe butelie cum se spune și voi fi la fel de vigilent ca dumneavoastră ca aceste lucruri să rămână în plan”, a spus Emil Boc.

Primarul Emil Boc a agreat și ideea președintelui CJ Bistrița-Năsăud de a înainta o adresă comună actualului Guvern, prin care să se solicite menținerea acestor obiective în Planul Național de Redresare și Reziliență.

0 notes
108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *