Eveniment

Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: Fondurile europene sunt șansa noastră pentru dezvoltare și pentru a reducere decalajele dintre România şi alte state europene civilizate

 -  - 


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spune că fondurile europene reprezintă șansa comunităților din România de a se dezvolta. 

”Șansa noastră pentru dezvoltare și pentru reducerea decalajelor dintre România şi alte state europene civilizate sunt fondurile europene. Drept dovadă, în fiecare loc unde te duci, în fiecare comunitate locală, în fiecare oraş sau municipiu, găseşti urmele unor proiecte care au fost finanţate cu fonduri europene, fonduri vitale pentru noi”, a spus Emil Radu Moldovan, care a participat, joi, la inaugurarea Centrului Recreativ Legacy de la Băile Figa.

Șeful administrației județene i-a mulțumit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pentru că, atât în calitate de fost director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cât și în calitate de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a dat dovadă de implicare și a sprijinit unitățile administrativ-teritoriale în accesarea de fonduri europene.

”Să vă dea Dumnezeu sănătate și să faceți în continuare ceea ce ați început de mulți ani, pentru că o faceți foarte bine. Sper ca, la rotativa din mai, liderii politici să aibă înțelepciunea necesară și să rămâneți acolo. Eu susțin lucrul acesta încă de pe acum și o spun cu voce tare. (…) Oamenii care performează trebuie lăsați acolo unde sunt. Dumneavoastră vă meritați pe deplin acest loc. Știm cât de în spate au rămas toate lucrurile. Suntem în anul 2022 și încă nu avem Programul Operațional Regional 2021 – 2027 funcțional pentru că unii au dormit cu capul pe dosare și s-au ocupate de alte porcării. Eu și colegii mei primari avem deja dosarele pregătite. (…) Și Nicu Moldovan, și toți primarii sunt deja pregătiți. Eu sunt cu un pas în față pentru că avem deja la DJ 151 și proiectul gata, și autorizația de construcție pregătită. Licitația pentru execuție e în derulare. De asemenea, avem proiectul terminat și aproape toate avizele pentru Castelul Teleki de la Comlod. Pe PNRR am depus deja în format electronic la Ministerul Sănătății un proiect de aproape 100 de milioane de euro. Sper că evaluarea va merge repede și undeva la finalul anului să avem și acest contract de finanțare semnat. Pentru acest proiect, care inițial avea o valoare de 50 de milioane de euro, avem și proiect gata, și constructor, și licitație terminată. Așadar, cred că ne putem încadra în termenul impus de Comisia Europeană – 2026”, a mai spus Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, au participat, joi, la inaugurarea Centrului Recreativ Legacy de la Băile Figa, investiție în valoare de circa 5 milioane de euro realizată de Primăria Beclean prin Programul Operaţional Regional.

FOTO/VIDEO: S-a inaugurat Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa, investiție de circa 5 milioane de euro realizată de Primăria Beclean

50 views
bookmark icon

One thought on “Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: Fondurile europene sunt șansa noastră pentru dezvoltare și pentru a reducere decalajele dintre România şi alte state europene civilizate

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.